Dacă te uiți în jur, este clar că am uitat să fim fericiți. Vezi numai fețe mohorâte peste tot. Oameni triști, grăbiți și preocupați. De aceea, nu e rău să existe Ziua Internațională a Fericirii, care să le reamintească oamenilor să se bucure de viață.

Ziua Internațională a Fericirii, celebrată în toată lumea

Ziua Internațională a Fericirii este celebrată în toată lumea pe 20 martie. Această sărbătoare a fist propusă de un consilier la Națiunile Unite și votată pe 28 iunie 2012 de către toate cele 193 de state membre. Faptul că există o zi a fericirii nu ar trebui să transforme celelalte 364 de zile din an în zile ale nefericirii.

Dar Ziua Internațională a Fericirii ar putea să ne aducă aminte de ceea ce dă sens vieții, dar și de micile ei bucurii care o fac mai frumoasă. De la zâmbetul unui copil și până la bucuria dragostei împărtășite, de la o înghețată savurată și până la obținerea jobului dorit – toate pot fi prilejuri de bucurie.

Află care sunt 7 pași simpli către fericire!

Prilej de a căuta mai multă fericire în viața ta

De Ziua Internațională a Fericirii ai putea să-ți faci un scop din în a găsi fericirea în micile bucurii ale vieții. Fericirea vine și din (sau mai ales din) iubire și relații împlinite – de dragoste, cu membri familiei sau prieteni. Fericirea vine și din faptul că vezi că ești o persoană importantă care îi poate ajuta pe ceilalți. Orice faptă bună, cât de mică, te face să te simți mai fericită și împlinită.

10 sfaturi pentru o viață mai fericită

Nu te simți fericită chiar de Ziua Internațională a Fericirii? Iată câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a avea o viață mai fericită:

  1. Fă un gest frumos față de o altă persoană – poate fi un prieten sau un străin. Contează să aduci un zâmbet pe fața cuiva.
  2. Citește o carte bună.
  3. Stai pe o bancă în parc și bucură-te de o zi însorită.
  4. Sună o bună prietenă cu care nu ai mai vorbit de mult.
  5. Fă sport.
  6. Învață lucruri noi.
  7. Planifică lucruri interesante în viitor la care să te gândești cu plăcere că vor urma.
  8. Vezi ce anume merge bine în viața ta și concentrează-te pe acele lucruri.
  9. Fii mulțumită cu ceea ce ești și de ceea ce ai.
  10. Vezi în tot ceea ce faci un scop mai mare pe care vrei să-l îndeplinești.

Citește și: 5 joburi care îți aduc fericirea

Sursa foto: 123rf.com

Vezi și cele mai frumoase citate despre fericire și citate despre zambet