Această expoziție va fi deschisă până pe 25 noiembrie 2017, începând cu data de 20 noiembrie, Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Activitatea UNICEF în România și în lume este prezentată într-un mod inedit, care îi oferă vizitatorului posibilitatea de a înțelege și de a empatiza cu poveștile unora dintre copiii pe care UNICEF i-a ajutat de-a lungul anilor. Programul de vizitare, începând de marți este în intervalul 10:00 – 22:00. Intrarea este gratuită.

Care sunt cele mai frecvente cazuri semnalate la Telefonul Copilului

Expoziția (Vei înțelege doar) DIN INTERIOR te va impresiona

Te vor impresiona poveștile copiilor din Bacău și cele ale refugiaților din Siria prezentate într-un mod inedit multimedia. Dacă până acum te-ai plâns că apartamentul tău este neîncăpător, vei intra într-o machetă de casă la scară reală și vei vedea micuțul spațiu în care locuiește o familie cu 9 copii din județul Bacău. De pe pereți, te urmăresc privirile copiilor care vor să devină medici sau învățători. Sunt plini de speranță și vor să-și întreacă părinții care au abandonat școala mult prea devreme. Totuși, nu vor reuși acest lucru singuri, ci au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.

În vizită într-o tabără de refugiați

Cu ajutorul ocelarilor multimedia, vei putea vedea povestea unei fetițe din Siria în 360 º. Dacă până acum poveștile despre taberele de refugiați erau doar știri care nu te afectau, vei simți că ai vizitat una. Vei simți cum micuța baracă devine sufocantă mai ales când este locuită de o familie numeroasă și auzi un bebeluș care nu mai încetează din plâns. Apoi, vei vedea câmpul imens cu barăci și corturi asemănătoare care par că nu se mai termină… Zeci, sute de mii, poate chiar milioane de suflete chinuite.

De Ziua Internaționala a Drepturilor Copilului, copiii intră în roluri importante

Pe 20 noiembrie, UNICEF sărbătorește Ziua Internaționala a Drepturilor Copilului. În această zi este aniversarea Convenției privind drepturile copiilor. Este un bun prilej pentru micuți care-și vor folosi vocea în solidaritate cu cei mai defavorizați și vulnerabili copii din lume. Este o zi distractivă pentru ei, dar cu un mesaj serios. Copiii vor „prelua” roluri de mare vizibilitate în politică, mass-media, afaceri, sport și divertisment pentru a reflecta cele mai presante provocări cu care se confrunta generația lor. Copiii vor „prelua”, de asemenea, școlile din întreaga lume.

Ema, o fetiță de 8 ani din Bacău, a fost reporter la Libertatea pentru o zi

Copiii preiau puterea de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

Copiii preiau “puterea” și în România. Vor prezenta buletine de știri, vor găzdui talk-show-uri, vor iferi interviuri, vor semna editoriale. Mai multe trusturi de presă le-au oferit o portavoce copiilor în această zi. În plan politic, copiii vor prelua și conducerea în Consiliul General al Primăriei Sectorului 1, vor alege și vor vota proiecte care vor fi apoi puse în practică. Onorica Prisecaru va fi Reprezentant UNICEF în România. Copiii vor prelua conducerea și in scoli, dar și pe paginile de Facebook și pe blogurile părinților. Andreea Marin, Ambasador Național pentru UNICEF în România, susține Ziua Internațională a Drepturilor Copilului.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com, UNICEF