Chiar și în cazul aniversărilor, trebuie să ținem cont de pericol și nu putem serba ca de obicei. Copiii, dar și adulții, pot să fie frustrați că nu își pot serba zilele de naștere în pandemie așa cum obișnuiau.

Bineînțeles, faptul că nu reușești să dai petrecere de ziua ta, nu e cea mai mare problemă a acestei perioade. Totuși, pentru mulți poate fi picătura care umple paharul. Totuși, noi, mamele, le putem face viața mai frumoasă și le putem îndulci amarul. Iată câteva idei despre cum poți organiza petreceri reușite chiar și în timpul pandemiei.

Zilele de naștere în pandemie. Respectarea restricțiilor

Fie că urmează ziua ta sau a unui membru al familiei, ori ai prieteni care își serbează onomastica, există idei și moduri noi de a sărbători, respectând restricțiile în vigoare. Suntem inventivi. În plus, tehnica modernă ne ajută enorm. Nu e greu să poți reuni familia și prietenii pe una din platformele virtuale și să organizați o conferință video. În plus, îi puteți trimite sărbătoritului cadourile prin curier, iar el vă poate face cinste cu pizza, de exemplu, în același mod. Nimeni nu vă împiedică să puneți muzică și să dansați… împreună, în fața ecranelor.

Citește și: Sarcina în timpul pandemiei. Sfaturi de la experții Unicef pentru a avea un bebeluș sănătos

Zilele de naștere în pandemie. Experiențe virtuale

Multe afaceri s-au adaptat și există oferă experiențe virtuale pe care le poți accesa gratis sau la prețuri mici. Există actori pentru copii sau animatori care pot să le facă un show online și să-i implice în jocuri interactive pe această cale. Însă imaginația, corelată cu tehnica, nu cunosc limite. Puteți merge într-un safari în Africa sau puteți învăța să gătiți de la un maestru bucătar din Paris chiar din confortul sufrageriei voastre. Puteți organiza o căutare de comori sau puteți vizita un escape room online. Puteți ”merge” împreună la un muzeu virtual sau într-o călătorie imaginară la munte, accesând site-uri cu imagini 3D.

Scrisori și felicitări

Zilele de naștere în pandemie pot fi speciale. În timpuri normale uitasem să mai dăm felicitări sau să scriem scrisori. În astfel de momente, sărbătoritul s-ar bucura să primească o dovadă scrisă sau chiar desenată a dragostei voastre. Toată familia poate fi implicată în crearea unei cărți poștale cât mai reușite care va fi trimisă apoi sărbătoritului. O altă idee de cadou ar fi un abonament la un site de filme online sau la un curs pe care și-l dorea de mult să îl facă, dar nu avea timp. Dacă persoana care își serbează ziua stă mai mult acasă în această perioadă, se va bucura să aibă moduri amuzante de a-și petrece timpul.

Citește și: Cât de sigur este să mergi la dentist în pandemie

Planuri pentru mai târziu

Chiar dacă nu serbați așa cum doriți zilele de naștere în pandemie, faceți planuri pentru mai târziu. Mai ales dacă este vorba de un majorat, adolescentul poate fi dezamăgit dacă nu poate organiza petrecerea dorită. Totuși, visul lui va fi realizabil cândva în viitor. Poți să te gândești și să știi că vei sărbători așa cum îți dorești, chiar dacă tu ești născută iarna, iar petrecerea visată va fi abia la primăvară. E important pentru noi și pentru întreaga familie să conștienzăm că este doar o perioadă trecătoare și să fim optimiști. Așa vom putea trece mai bine peste micile sau marile probleme pe care pandemia ni le pune în față. Bineînțeles, nu este niciun motiv să nu prepari sau să nu comanzi un tort după dorința inimii tale chiar acum.

Organizare după posibilități

”Serbez ziua copilului în pandemie adecvat vârstei lui și gradului lui de înțelegere a situației… Dacă e mic, poți găsi un after school (dacă încă funcționează în localitatea ta) sau poți invita acasă câțiva copii”, spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Interesează-te întâi care sunt condițiile și numărul maxim de invitați permiși de măsurile în vigoare. Acestea pot varia în funcție de numărul de cazuri de Covid din localitatea ta. ”Dacă e adolescent, va merge la o terasă cu câțiva prieteni (pe cât permit condițiile meteo și cele de prevenire a bolilor infecțioase). În momentul în care se ridică restricțiile, lasă-l să-și organizeze și o altă petrecere așa cum își dorește și vă permiteți”, propune specialistul.

Citește și: Cum să alegi și să cumperi cele mai bune cadouri pentru copii

Fără cadouri inutile

Chiar dacă zilele de naștere în pandemie pot aduce frustrări, nu încerca să recompensezi copilul printr-o multitudine de cadouri.

Psihoterapeut Cristina Radulescu Ion”Recompensarea unor neajunsuri prin cadouri numeroase e o practică frecventă în atitudinea unora, nu doar de ziua copilului ci în general. Acest comportament apare din cauza unor complexe ale părinților și a unor sentimente de vinovăție pe care ei le simt în raport cu copilul, conform așteptărilor pe care adulții le au de la propria persoana și de la calitatea lor de părinți. Dacă te regăsești în această descriere, ar fi bine să-ți revizuiești întreaga ta atitudine. Este timpul unui proces de introspecție, de conștientizare a propriilor lor greșeli, și pentru o schimbare a atitudinii,” spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Sursa foto: 123rf.com