Vrei să ai un copil care învață bine? Educă-l să fie responsabil

Cel mai bine ar fi să începi de când este mic să arăți importanța școlii, care va avea prioritate în fața jocurilor și a televizorului. Cel mai bine ar fi să-i formezi obiceiul să-și termine lecțiile înainte să facă altceva. O altă idee bună este să-l lași să vadă care sunt consecvențele faptelor lui. De exemplu, nu interveni pe lângă învățătoare ca să nu-l penalizeze dacă nu și-a făcut tema sau nu a învățat.

Citește și: Învață ”limbajul secret” al copilului tău!

Vrei să ai un copil care învață bine? Învață-l să învețe

”Copilul trebuie învățat să învețe”, te sfătuiește psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu. ”Ar fi bine să facă diverse asocieri care să-l ajute să înțeleagă cu ușurință materialul predat. Astfel, îi poți arăta cum să-și facă fișe de lectură, să-și dozeze și să-și prioritizeze materialul pe care îl are de studiat. Dacă are memorie preponderent auditivă, pune-i la dispoziție un aparat prin care poate înregistra lecțiile, iar apoi să le asculte”, spune specialistul.

Vrei să ai un copil care învață bine? Nu-l suprasolicita

Psihoterapeut Cristina Radulescu IonAtunci când îl pui să-și facă temele, ”ține cont și de curba atenției în fiecare interval orar. Este bine știut faptul că nu ne putem menține atenția concentrată pe parcursul unei ore întregi. Există o curbă descendentă în care capacitatea de memorare este aproape de minimum”, explică psihoterapeutul. Nu-l forța să învețe. Chiar dacă la început ți se va părea că ai succes, cu timpul va face orice ca să evite studiul. Dacă-l ții cu orele la birou cu cartea în față, este foarte probabil că nu va memora mare lucru.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com