Problemle pentru care nu mai vrea să facă dragoste cu tine, pot fi și cele invocate, dar pot fi și altele de care nu vorbește. Nu se poate ajunge la o astfel de situație deodată. ”De obicei, este un proces care se petrece în timp”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin. ”Femeia nu se schimbă brusc și relațiile sexuale dintre soți nu încetează brusc”, constată el. Așa că ar putea exista momente în care să se discute despre asta și să nu fie un proces ireversibil.

Vorbește cu el

În caz că te-ai îngrășat, ar fi bine să încerci să faci un efort să slăbești. Oricum, nu strică să te îngrijești mai mult de aspectul fizic. Totuși, cel mai important este să începi să comunici din nou cu soțul tău. Faptul că nu mai vrea să facă dragoste cu tine este un simptom al unei relații în declin care trebuie reparate. Încercați să vă aduceți aminte momentele bune ale relației. Vedeți ce anume vă mai leagă în prezent. Faceți împreună activități plăcute. Mergeți într-o excursie, practicați un hobby, vedeți o piesă de teatru etc.

”Nu mai facem dragoste”

Cură de slăbire în cuplu

Dacă el își dorește ca tu să slăbești, cere-i și lui sprijinul. De exemplu, ar fi bine să mănânce și el ”de regim”. Mai mult ca sigur nu ești singura care s-a îngrășat. Și, pe lângă faptul că vă va fi de un real folos amândurora din punctul de vedere al stării de sănătate, îți va fi și ție mai ușor dacă nu îl vezi pe el mâncând ceva ce te-ar tenta. Faceți împreună sport sau măcar plimbări. Aceste activități vă vor ajuta să vă apropiați mai mult unul de celălalt. Totodată, poți încerca să vezi dacă poți recontrui împreună cu soțul tău viața sexuală.

Cum să-și dorească din nou să facă dragoste cu tine

Chiar dacă femeia se schimbă și devine mai atractivă, lucrurile nu revin la normal din senin. După o perioadă în care el nu a vrut să mai facă dragoste cu tine, durează până lucrurile revin la normal. Viața sexuală se poate relansa pornind de la acel ceva care i-a adus împreună la început. Astfel, ei pot construi din nou relația. Își pot semnaliza mereu prin gesturi de tanderețe (săruturi, îmbrățișări) interesul. Studiile arată că acele cupluri care au făcut eforturi pentru a-și îmbunătăți vi

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

ața sexuală, au comunicat bine ceea ce își doresc și au experimentat mai multe împreună sunt mai strâns legate și după câțiva ani de relație (în opoziție cu acele cupluri care au manifestat o delăsare în acest aspect al vieții).”

Citește și: Cele mai mari nemulțumiri ale bărbaților în ce privește viața sexuală

Sursa foto: 123rf.com