Vitamina D în sarcină poate reduce riscul apariției alergiilor la copii

Conform unui studiu recent, consumul vitaminei D în timpul sarcinii ar putea ajuta la reducerea riscului copilului de a se naște cu alergii.

Potrivit cercetătorilor, femeile ar trebui să mănânce alimente bogate în vitamina D pentru a profita de acest beneficiu.

Aceste constatări au fost efectuate după examinarea a 1.248 de femei gravide și copiii lor.

Participanții au fost observați din primele trimestre ale sarcinii până când copiii lor au ajuns la aproximativ șapte ani.

Mamele care au consumat cantitatea de vitamina D găsită într-o singură porție de lapte pe zi, în timpul sarcinii, au scăzut riscul apariției rinitei alergice cu 20%.

Totul despre vitaminele prenatale. Cum te vor ajuta ele în sarcină

Vitamina D în sarcină este importantă pentru mame și făt

Mamele ar trebui să mănânce sănătos în timpul sarcinii.

Femeile gravide ar trebui să consume alimente bogate în vitamina D, cum ar fi pește, ouă, produse lactate, ciuperci și cereale.

Vitamina D poate modula sistemul imunitar al unei persoane, ceea ce ar putea explica modul în care poate proteja împotriva alergiilor.

Cele mai bune alimente care cresc producția de lapte matern în timpul alăptării

Legătura dintre vitamina D și prevenirea alergiilor și a astmului a fost un subiect de interes de ceva timp.

În timp ce alte studii au analizat legătura dintre vitamina D și alergii la un singur punct din viața unei persoane, acest studiu a făcut ceva diferit.

Studiul a evaluat efectele vitaminei D în timpul mai multor puncte în timpul și după sarcină.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto