În timpul sarcinii sunt alimente pe care le poți consuma fără probleme, altele moderat, dar sunt și unele de evitat.

Vinetele au multe beneficii, dar au și anumite efecte secundare.

Vinetele în sarcină

Vinetele sunt printre cele mai des întâlnite legume din Asia. În India, planta este denumită caviarul săracului, dar ele cresc și la noi.

Leguma este cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate. Valoarea nutritivă ridicată a vinetei promovează o bună stare de sănătate atât la o mamă cât și la făt.

Cu toate acestea, există anumite mituri despre consumul de vinete în timpul sarcinii.

Vinetele în sarcină – beneficii pentru mamă și copil

Vinetele sunt alimente extrem de hrănitoare pe care nu le puteți evita în timpul sarcinii, deoarece oferă o serie de beneficii pentru sănătate mamă și făt.

Enumerăm câteva dintre avantajele pentru sănătate ale consumului de vinete în timpul sarcinii.

Cum combați grețurile de dimineață. Alimente care te ajută

1. Protejează fătul de defecte la naștere

Vinetele sunt o sursă bogată de folați, iar acidul folic este un nutrient vital de care aveți nevoie în timpul sarcinii pentru a preveni riscul apariției malformațiilor la copilul nenăscut.

Deci, consumul de legume nutritive vă protejează copilul de a dezvolta defecte de tub neural și alte defecte congenitale.

Vinetele promovează dezvoltarea celulelor roșii din sânge.

2. Sprijină dezvoltarea fătului

Vinetele sunt o excelentă sursă de vitamina C, niacină, complexul B, vitamina A și vitamina E, care sunt esențiale pentru dezvoltarea optimă a fătului.

De asemenea, vinetele au minerale cum ar fi potasiu, cupru, mangan și fier, care contribuie la menținerea echilibrului electrolitic.

Mineralele ajută și la creșterea semnificativă a aportului de sânge și a hemoglobinei.

3. Reglează diabetul gestational

Dacă suferiți de diabet gestațional, atunci este necesar să controlați nivelul glucozei din sânge pentru a preveni fluctuația nivelului zahărului.

Adăugarea preparatelor de vinete la dietă este bine, deoarece ajută la reglarea diabetului gestațional și la prevenirea substanțială a nivelului de zahăr din sânge.

4. Tratează constipatia și afecțiunile digestive

Consumul de vinete în timpul sarcinii favorizează digestia și absorbția netedă a nutrienților din sistemul digestiv și tratează tulburările digestive.

De asemenea, vinetele reprezintă o sursă excelentă de fibre dietetice, care ajută la promovarea mișcărilor fine ale intestinului și la reducerea constipației în timpul sarcinii.

Cele mai bune alimente care cresc producția de lapte matern în timpul alăptării

5. Îmbunătățește imunitatea

Vinetele sunt o sursă bogată de nazunin, un antocianin care este prezent în coaja legumei.

Nazuninul posedă proprietăți antioxidante care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din corp și la prevenirea riscului de deteriorare a celulelor și a ADN-ului în timpul sarcinii.

Consumul de vinete bogate în antioxidanți ajută la stimularea imunității și evitarea riscului de a dezvolta infecții și boli nocive în timpul fazei delicate.

De asemenea, nazuninul previne riscul tulburărilor cognitive la nou-născuți.

6. Reduce colesterolul rău (LDL)

Legumele ajută la minimizarea nivelului colesterolului (LDL) și la creșterea colesterolului bun (HDL).

Prin reducerea colesterolului LDL din sânge, legumele previn în mare măsură riscul apariției unor probleme legate de inimă, ateroscleroză și accidente vasculare cerebrale și promovează sănătatea cardiovasculară.

7. Tratează hipertensiunea

Dacă se întâmplă să suferiți de hipertensiune în timpul sarcinii, atunci vinetele acționează ca un remediu natural excelent pentru aceasta.

Bioflavonoidele prezente în vinete minimizează tensiunea arterială, promovează buna sănătate a inimii și previne riscul de complicații de sănătate în timpul sarcinii.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto