Citește despre cum se modifică libidoul pe măsură ce înaintezi în vârstă și cum afectează acest lucru viața de cuplu. Există mulți factori, atât biologici, cât și psihologici, care influențează libidoul la orice vârstă. Viața sexuală în declin poate fi o realitate și pentru cei tineri.

Citește și: Motivele care duc la pierderea feminității și cum afectează relația de cuplu

De ce este viața sexuală în declin

Stresul este inamicul numărul 1 al vieții sexuale. Anxietatea și depresia pot să fie și ele factori negativi. În plus, multe dintre tratamentele pentru aceste probleme au ca efect secundar diminuarea dorinței. Sentimentele față de partener influențează și ele. O relație puternică vă va ajuta, indiferent care sunt problemele exterioare care apar. Stilul de viață se află și el printre factorii care pot ajuta sau dăuna. Sedentarismul, kilogramele în plus, consumul ridicat de alimente nesănătoase, odihna insuficientă se află pe lista neagră.

Citește și: Slăbește rapid și sănătos cu ajutorul băuturilor naturale

Viața sexuală în declin. Sunt afectați atât bărbații, cât și femeile

Pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, dorința sexuală se poate diminua. Viața sexuală în declin este ceva normal după o anumită vârstă. În mod natural, după 40 de ani scade nivelul de testosteron. Acest fapt se poate transpune într-un libido redus, un timp mai lung pentru a ajunge la erecție și, în anumite cazuri, la disfucție erectilă. Nici femeile nu sunt scutite de anumite modificări care apar cu vârsta. Perioada de premenopauză și, apoi, menopauza, duc la schimbări hormonale și fiziologice importante. Diminuarea cantității de estrogen din organism poate provoca uscăciune vaginală, iar sexul poate deveni dureros. Scăderea nivelului de progesteron poate influența negativ starea psihică și provoca iritabilitate și insomnie.

Viața sexuală în declin pentru că apar modificări fiziologice

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Condiția noastră fizică este afectată de vârstă. Astfel, apar modificări fiziologice specifice, atât la femei, cât și la bărbați. După menopauză, este posibil ca excitația să apară mai greu, contactul să fie mai dureros sau pielea mai iritabilă. De aceea, este recomandabilă utilizarea lubrifianților sau a cremelor. La bărbați, după o anumită vârstă, apar greutăți în erecție și ejaculare. Acestea pot fi corectate prin terapie cu medicamente (la indicația medicului), dublată de psihoterapie. De asemenea conditia fizică a partenerilor se modifică. Apar boli cardiace, afecțiuni ale articulațiilor, prostatei, tulburări respiratorii”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com