Cauzele scăderii libidoului

”Cauzele scăderii libidoului pot fi multe. Dacă acesta este cazul tău, prima dată Psihoterapeut Cristina Radulescu Iontrebuie eliminate problemele medicale: boli ca diabetul, obezitatea, cauze hormonale. La femei, poate fi și un efect secundar dat de utilizarea contraceptivelor. La ambii pot fi de vină alte medicamente, cum ar fi antidepresivele, hipotensivele, diureticele etc.”, spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Dacă ați fost la medic și nu este niciuna din problemele de mai sus, specialistul te sfătuiește să treceți în revistă ”lucrurile care vă nemulțumesc în cuplu. Fiecare ar trebui să înceapă cu sine însuși: stima și imaginea de sine negativă. Evaluați care este rutina voastră zilnică, stresul la care sunteți supuși, gradul de anxietate pe care vi-l provoacă evenimentele prin care treceți, oboseala sau chiar epuizarea la care ați ajuns”.

Stilul de viață nesănătos nu te lasă să ai o viață sexuală împlinită

O viață sănătoasă și practicarea sportului pot face minuni în privința vieții voastre sexuale. Poate crezi că alimentele pe care le consumi sau sedentarismul nu au nicio influență asupra chefului de dragoste, dar greșești. Libidoul este strâns legat de felul în care te simți din punct de vedere fizic. Deci, o alimentație cât mai naturală, cu cât mai multe crudități, din care să elimini sau să diminuezi aportul de grăsimi și zahăr vor da un nou impuls intimității voastre. Ia-ți soțul la câte o plimbare, seara. Mișcarea te face să te simți bine, trezește pofta de viață, dar și se sex. În plus, în acele momente aveți tot timpul să vă reconectați și să vă reapropiați sufletește. Mai ține cont de încă ceva: alcoolul în doze mici este un stimulent, dar când este într-o cantitate prea mare poate provoca impotență.

Sursa foto: 123rf.com