Viața sexuală după infidelitate are multe provocări. Una dintre ele ”este legată de partea fizică: ceea ce știai că este doar al tău într-un mod extrem de intim, afli că este, de fapt, împărțit cu altcineva. Unele femei se simt pur și simplu murdărite după ce află despre infidelitatea soțului sau a partenerului. Ori îl percep pe acesta ca și cum ar fi murdar. Iar “spălarea acestuia de păcate” poate dura ceva timp, chiar dacă amândoi decid să rămână împreună”, spune psihoterapeutul Dragoș Geamăna.

Citește și: Te-a înșelat o dată. O va face din nou?

Viața sexuală după infidelitate. Reacții negative

După aflarea infidelității, reacția partenerilor depinde de mai mulți factori: dacă există copii sau nu, dacă vestea cade din senin sau dacă relația scârțâia de mai multă vreme etc. Viața merge mai departe, dar rareori se poate trece ușor peste sentimentele care au fost investite și peste durerea pricinuită. De obicei în astfel de cazuri, toate lucrurile frumoase care s-au întâmplat sunt uitate și persoana rănită vede doar lucrurile negative . Femeia își evită soțul și se concentrează pe copil sau pe muncă. Furia și alte sentimente negative persistă cel puțin până când despărțirea devine definitivă. Uneori, chiar și dacă cuplul decide să rămână împreună, resentimentele nu dispar peste noapte.

Citește și: Iubitul te-a înșelat – ce nu trebuie să faci după acest moment

Viața sexuală după infidelitate depinde de reconstruirea relației

De cele mai multe ori, o relație poate să continue doar dacă este reconstruită, dacă se așază pe alte baze. Viața sexuală după infidelitate depinde de cei doi parteneri, ce vor face în viitor. Pentru a se redresa după o infidelitate, cei doi ar trebui să își aducă aminte de ce s-au îndrăgostit inițial și au format un cuplu. Ei trebuie să decidă dacă este cazul să continue, care sunt condițiile pentru a rămâne împreună pe viitor și ca partenera să poată trece peste ce s-a întâmplat. Dacă amândoi decid să meargă mai departe, atunci vor găsi și modalitățile de a continua cădnicia, eventual chiar de a o întări. Unul din cele mai rele lucruri care se poate întâmpla este să se instaleze așteptarea permanentă ca celălalt să fie infidel din nou, cu tot ce implica asta: urmărire, crispare,” spune psihoterapeutul Dragoș Geamăna.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com