Sunt o grămadă de moduri în care să te distrezi în aer liber. Cele mai cunoscute și frecvente activități de aer liber sunt cele în care explorezi natura: o plimbare cu bicicleta pe dealuri, o excursie într-un parc național sau camping în mijlocul munților. Există, însă, și moduri mai puțin obositoare de a te bucura de natură.

Dacă ai nevoie de aer proaspăt și de o aventură în aer liber sau vrei să pleci cât mai departe de casa ta ori pur și simplu îți dorești să petreci timp de calitate cu prietenii și încă nu ți-ai dat seama ce ai putea să faci să te distrezi și să te relaxezi, iată câteva idei care te-ar putea ajuta să te decizi mai repede care e următorul pas pe care trebuie să-l faci:

Mergi la mare cu cortul

Dacă încă nu ți-ai petrecut nicio vacanță de vară la cort pe plajă, e timpul să trăiești și această experiență. Strânge câțiva prieteni, un bagaj rapid – nu uita să pui în el și corturi de plaja și loțiuni de protecție solară – și mergeți să petreceți un weekend la malul mării. Soare, distracție și prieteni – ingrediente perfecte pentru o vacanță de neuitat în aer liber.

Dacă preferi ceva mai sofisticat, uite niște locuri unde găsești campinguri de lux în România!

Fii turist în propriul oraș

Cunoști suficient de bine orașul pe care îl numești acasă? Știi care sunt cele mai vizitate locuri de turiști, unde sunt cafenelele cu poveste și zonele din parc cu istorie? Dacă nu ai răspunsuri certe la aceste întrebări, profită de o zi în care nu trebuie să mergi la serviciu și descoperă orașul prin ochii unui turist. Vizitează muzee, mergi la grădina botanică, află povestea celor mai importante monumente și mergi pe la producătorii locali pentru a „gusta“ orașul. Și uite așa îmbini educația cu distracția.

Vezi o prezentare cu gradini botanice din Romania!

Fii voluntar pentru o zi

O altă activitate interesantă care ți-ar putea aduce mari satisfacții este cea de voluntariat. Odată ce te-ai decis că vrei să renunți, pentru o zi, la filme, cărți sau alte obiceiuri care, de regulă, te țin în casă, caută organizațiile sau asociațiile care au nevoie de voluntari pentru diferite acțiuni. Așa poți ajunge să construiești o casă, să plantezi arbori, să ai grijă de animalele din adăposturi sau să mergi la diferite evenimente culturale. 

Alege exercițiile în aer liber

Te numeri printre participanții la clasele de cycling ori îți place să faci yoga? Pentru astfel de activități nu e neapărat necesar să mergi la sală și să stai timp de o oră într-un spațiu închis. Profită de vremea frumoasă și mergi să faci exerciții în aer liber. De la maratoane și cycling pe drumurile publice până la clase de yoga ori zumba în mijlocul parcului, alegerea pentru o zi de weekend petrecută în aer liber îți aparține.

Mergi la plimbare

Dacă în timpul săptămânii nu ai timp să pierzi vremea admirând clădirile din oraș, weekendul poate fi un bun moment de a descoperi arhitectura ce te înconjoară. S-ar putea să descoperi zone pe care le-ai ignorat până acum, clădiri de care să te îndrăgostești și vecini cu care să te împrietenești. Deschide ochii mari și bucură-te de o plimbare în jurul locuinței tale.

Odată ce ai decis cum vrei să-ți petreci ziua sau weekendul în aer liber, nu rămâne decât să dai sfoară în țară și să îți iei prietenii cu tine sau să îți pregătești un playlist antrenant, dacă ai de gând să te bucuri singură de frumusețile naturii. 

Incearca si aceste locuri de vizitat langa Bucuresti! Sunt relaxante.

Foto:  Jacob Lund/ Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Hervis