Corpul tău are multe de făcut în timpul sarcinii. Uneori schimbările care au loc vor provoca iritații sau disconfort și, în unele cazuri, pot părea destul de alarmante.

Rareori este nevoie de alarmă, dar ar trebui să menționați orice vă îngrijorează medicului. Modificările fizice sunt frecvente în timpul sarcinii.

Varicele în timpul sarcinii sunt una dintre multele schimbări. Acele vase de sânge roșii vizibile, mici, cu linii răsfirate. Sunt comune pe picioare și față, mai ales în timpul sarcinii.

Remedii naturale pentru varice recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor

Nu sunt drăguțe, dar sunt mai ales inofensive. În timpul sarcinii, volumul de sânge crește, în timp ce rata fluxului sanguin de la picioare la pelvis scade substanțial.

Acest lucru pune presiune asupra venelor, ceea ce le poate face să se umfle.

Această schimbare în circulație este concepută pentru a susține creșterea fătului și pentru a pregăti corpul pentru naștere, dar poate produce efectul secundar neplăcut al venelor mărite la picioare.

Nu numai factorul de volum al sângelui, ci și hormonii se adaugă la acesta. Hormonii tăi care au fugit la cel mai înalt vârf în această perioadă a vieții tale duc la varice. Și genetica își spune cuvântul.

Durerea anunță ceva, de fiecare dată. Iată la ce să fii atentă

Varicele în timpul sarcinii: cauze, simptome și tratament

Simptome

De obicei, este un efect secundar temporar al sarcinii care se îmbunătățește în trei sau patru luni de la naștere. Dar, între timp, puteți urma regimul dat pentru a le împiedica și a le reduce aparența.

Simptomele includ:

– Toate venele se dilată cu creșterea sarcinii

– Ardere

– Picioare dureroase

– Picioare umflate

-Crampe musculare dureroase

– Schimbarea culorii și întărirea venei

– Mâncărime în jurul venelor umflate

Osteoporoza în timpul sarcinii. Ce trebuie să cunoști despre asta

Varicele în timpul sarcinii – tratament

Alege o dietă bogată în fibre. Fibre sunt necesare pentru a combate și constipația (un alt simptom al sarcinii foarte frecvente) poate contribui la vene umflate.

Opțiunile bune pentru regularitatea mișcării intestinale nerestricționate includ fructe și legume proaspete și cereale integrale, cum ar fi tărâțe.

Într-o dietă sănătoasă, vitamina C ar trebui să fie inclusă pe masură ce corpul tău o foloseste pentru a produce colagen și elastină, care sunt două țesuturi conjunctive importante ce ajuta la repararea și menținerea venelor.

Puțin sport poate face minuni. Vă va ajuta să vă îmbunătățiți puterea, circulația și elasticitatea piciorului. Păstrați greutatea sub control, astfel încât să nu presurizeze picioarele.

Încercați să nu stați în picioare prea mult timp. Dacă trebuie să stați mult timp jos, ridicați-vă și faceți plimbări scurte la fiecare jumătate de oră sau cam așa.

Încercați să nu vă așezați în poziții precum picioarele încrucișate care vă pot restrânge fluxul sanguin la picioare

Stai departe de pantaloni și haine strânse.

Înotul, mersul pe jos, ciclismul, yoga și stretching-ul sunt totul benefice

Includeți alimente bogate în potasiu, de exemplu migdale și iaurturi.

Dacă aveți simptome sau sunteți îngrijorată de apariția varicelor, medicul vă poate recomanda

Armurariul în sarcină – 11 beneficii pe care ți le oferă planta

Scleroterapia

În acest caz, medicul vostru injectează venele cu o soluție care cicatrizează și închide aceste venele, determinând reluarea sângelui prin vene mai sănătoase.
Tratamentul vaselor corecte poate îmbunătăți simptomele insuficienței venoase. În câteva săptămâni, venele de păianjen se estompează.

Operatie cu laser

O tehnică mai nouă, mai puțin invazivă, care utilizează un laser pentru a etanșa venele evacuate și inconfortabile, pare să funcționeze, precum și chirurgia standard pentru îndepărtarea vaselor deteriorate.

În acest mod, funcționează prin trimiterea de unde puternice de lumină în venă, care fac ca ea să dispară încet. Nu sunt folosite incizii sau ace.

Remediile simple la domiciliu și un stil de viață sănătos pot ajuta la ameliorarea simptomelor variabile ale venelor varicoase, ale varicelor și ale insuficienței venoase cronice.

Cu toate acestea, cercetările privind majoritatea tratamentelor alternative sunt în curs de desfășurare.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto 123rf.com