Vacanța la țară, la bunici, poate fi minunată. Casa bunicilor este raiul pentru nepoți. Sunt alintați, li se dă atenție, li se fac poftele și sunt lăsă facă tot ce vor… Ce copil nu-și dorește asta! Totuși, vacanța la mamaia și tataia nu mai este în prezent acea idilică oază în care ne petreceam noi vara în copilărie. În plus, după un lung sejur la țară, mulți consideră că micuțul s-a întors acasă cam răzgâiat.
Citește și: Trei plante medicinale pe care le poți culege în vacanță
Vacanța la țară, la bunici. Legături de familie
Mulți dintre părinții noștri stau la rândul lor, la oraș. Credem că există tot felul de pericole la care riscăm să-i expunem pe cei mici. Nu mai vorbim că nu ne convin stilurile parentale diferite și poate chiar modul de a găti mâncarea al bătrânilor. Totuși, psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu îți recomandă ”să-ți depășești propriile frici și să-ți lași copiii în vacanțe la bunici”. Iubirea lor și o relație bună cu ei contează mai mult. Sigur nu-l vor pune în pericol, chiar dacă nu vor respecta toate indicațiile tale. Dacă nu locuiți în apropiere, înseamnă că se văd destul de rar și vara este cel mai bun moment pentru o reconectare.
Citește și: Fără răsfăț, la bunici. E posibil?
Vacanța la țară, la bunici. Regulile nu ar trebui să se schimbe
Nu întotdeauna principiile părinților coincid cu ale bunicilor. Poate tu nu-l lași să stea prea mult la televizor, dar bătrânii îl lasă cât vrea el la desene. Poate tu ții la o alimentație cât mai sănătoasă, dar ei îi dau câte dulciuri poftește și pun sare din belșug în mâncare. De aceea, ar fi bine să le faci un mic ”instructaj” părinților tăi sau socrilor. Regulile nu ar trebui să se schimbe drastic. Ar trebui să stabilești cu ei și niște reguli. Chiar dacă sunt mai răbdători, ar trebui, spre binele lui, să stabilească un anumit program și să-l respecte. De exemplu, dacă tu le impuneai o anumită oră de culcare, aceasta nu ar trebui să fie depășită cu mult.
Citește și: