Oare de ce unii bărbați preferă femeile mai mature? Toată lumea știe povestea președintelui Franței, Emmanuel Macron, căsătorit cu o femeie cu 24 de ani mai în vârstă decât el. Demi Moore are un soț cu 16 ani mai mic. Știi și tu exemple din apropierea ta, poate nu atât de șocante, dar care nu țin cont de obiceiul ca bărbatul să fie mai în vârstă într-un cuplu.

”Societatea devine din ce în ce mai tolerantă, iar oamenii sunt educati să-i judece mai putin pe cei din jur. Cu cât înaintăm în timp, observăm o scădere a presiunii către conformism”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin. ”Așa că oprobiul public din trecut pentru cele căsătorite cu un bărbat mai tânăr nu mai este așa de puternic. Astfel, ei pot conviețui liber, fără a fi judecați”, constată el.

Unii bărbați preferă femeile mai mature pentru că sunt independente și încrezătoare

Site-ul Today.com a făcut un sondaj pentru a afla de ce unii bărbați apreciază mai mult femeile mai în vârstă decât ei. Aceștia au răspuns că preferă să aibă o parteneră independentă, sigură pe ea și inteligentă, care nu se concentrează doar pe întemeierea unei familii. Unii au mărturisit că atenția pe care o primesc de la o iubită mai matură le crește încrederea și stima de sine. Alții au recunoscut că preferă iubitele cu mai multă experiență, stabilitate emoțională, care sunt sincere și pot să le ofere o altă perspectivă asupra vieții. Unii repondenți s-au plâns că tinerele nu pot face o conversație mai serioasă și au un comportament imatur. Psihologii mai consideră că ei ar putea căuta o figură maternă sau chiar ajutor material. Pe când femeia mai matură poate cădea ușor în capcana de a-și trata partenerul ca pe un copil de care să aibă grijă. Ambii ar putea să nu fie conștienți de aceste pericole.

Citește și: Bărbații iubesc la femei aceste 5 gesturi simple

Unii bărbați preferă femeile mai mature pentru că au experiență

În general, majoritatea femeilor acumulează în timp cunoștințe și experiențe de viață. Dacă în cursul existenței lor apare un divorț sau au trecut prin despărțiri dureroase, își doresc să le fie validată din nou feminitatea. Vor să retrăiască mai mult din ceea ce cred că le-a lipsit sau, pur și simplu, se concentrează pe plăcerea de a trăi clipa și mai puțin pe contruirea unei relații de durată”, observă Tedy Creștin care adaugă: ”bărbații tineri pot fi mai energici, spontani, entuziasti, mai aplecați spre partea erotică. Unii pot fi atrași de femeile cu experiență. Poate pentru că și ei se maturizează mai rapid, ard etape de dezvoltare, pot fi atrași fizic de partenere inteligente, sofisticate, care înțeleg că doar frumusețea tinereții nu este suficientă uneori pentru a menține atracția.

Ce spune opinia publică despre bărbații care preferă femeile mai mature

Cercetătoarea americană Gloria Cowan a descoperit în studiile sale că relațiile în care femeia e mai mare sunt percepute ca având mai puține șanse de succes, decât cele în care partenerii au vârste apropiate. Cele în care partenera are cu 18 ani mai mult sunt cele mai prost văzute. Când diferența de vârstă e mai puțin severă, opinia populară e ceva mai favorabilă. Psiholoaga a mai observat că reprezentantele sexului frumos au un dublu standard. Ele au fost ceva mai îngăduitoare în privința cuplurilor în care partenerul este mai în vârstă. Bărbații, în schimb, apreciau la fel ambele situații și dădeau mai multe șanse relațiilor în care diferența de vârstă dintre parteneri este mai mică de 7 ani.

Unii bărbați preferă femeile mai mature. Vor avea relații reușite sau nu?

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

”Dacă relația este benefică pentru amândoi, nu există un motiv anume pentru care ar trebui încheiată sau să nu fie nici măcar începută. Atâta timp cât ambii parteneri au nevoie unul de celălalt, se ajută și și se sprijină reciproc, cuplul este funcțional, iar ei își rezolvă singuri problemele, nu cred că ar fi motive de îngrijorare. De asemenea, vârsta biologică nu este mereu corelată cu vârsta mentală, cu dinamica sau flexibilitatea unei persoane. De aceea, nu există reguli în ce privește diferența de vârstă. Însă în cazul în care femeia consideră că tânărul stă alături de ea pentru a profita material sau dacă nu se simte confortabil alături de el ori nu se poate adapta defectelor lui, atunci ar fi cazul să se gândească la inițierea despărțirii, pentru a se implica în alte proiecte,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Sursa foto: 123rf.com