Dacă nu vă puteți pune de acord, unul dorește ceva, celălalt – altceva, psihoterapeutul Tedy Creștin are câteva sfaturi pentru voi. ”Orice relație reprezintă un compromis”, spune specialistul. ”Fiecare partener în parte are propriile vise, dorințe și aspirații diferite de ale celuilalt. Este important, însă, ca amândoi să primească parțial ceea ce și-au dorit. Astfel, căsnicia este stimulantă pentru dezvoltarea și bunăstarea lor”. Deci, și pentru subiectul unde petreceți Valentine`s Day va trebui să vă puneți de acord.

5 locuri romantice unde să petreci Valentine`s Day

Decizia unde petreceți Valentine`s Day se ia prin comunicare

Atunci când fac consiliere de cuplu, insist de fiecare dată pe comunicare. Observ că mulți nu înțeleg clar ce își dorește celălalt și cât este de important pentru el să obțină acel lucru. De obicei, judecăm prin prisma noastră”, spune psihoterapeutul. De exemplu, o seară romatincă de Valentine`s Day poate reprezenta mult pentru unul (de obicei, pentru femeie) și foarte puțin pentru celălalt. ”Dacă ajungi să exprimi bine ceea ce vrei, cum dorești să se întâmple și ce te deranjează, va fi mai clar pentru celălalt și mai ușor de îndeplinit. Nu vei avea acea relație la care poate visezi în care să vă înțelegeți din priviri, dar va fi bine. Cu cât înaintezi în timp, apar și copiii, problemele se înmulțesc. Deci, este foarte important să te exprimi clar și sincer”, te sfătuiește el.

DIY – Cadou de Valentine’s Day – borcanul pentru bomboane

Unde petreceți Valentine`s Day: Negociere în cuplu

Unde petreceți Valentine`s  este una din acele dezicii negociate în cuplu. Dacă amândoi vă doriți un anumit lucru, care e problema? Dacă doar unul dintre voi vrea ceva anume, iar celălalt nu, atunci trebuie să vă puneți de acord. Este util să comunicați, să vedeți ce-și dorește fiecare și să ajungeți la un compromis. Important este ca orice hotărâre care vă privește pe amândoi să fie luată în comun. Ar fi frumos să faceți echipă pentru a vă simți bine împreună. Dacă tu ai fost cea care a cedat, nu-i reaminti soțului că a fost o concesie din partea ta, că nu voiai, de fapt, altceva, că te-ai sacrificat pentru el etc. Dacă nu ești împăcată cu compromisul, mai bine nu îl faci.”

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com