De la fluturași în stomac, cuvinte dulci, întâlniri … și vorbe pline de dragoste se ajunge, parcă deodată, la priviri acre, plictiseală și până la certuri interminabile sau chiar bătăi. Te-ai putea întreba: unde dispare iubirea de la început?

Poate răspunsul psihologului Tedy Creștin la această întrebare te va surprinde: ”iubirea nu dispare neapărat, ci se schimbă modul nostru de a o percepe. Iubirea nu încetează să mai existe, ci capătă o altă înfățișare. Se transformă modul în care o percem și în care ne raportăm la ea”.

Ce să faci ca iubirea să nu dispară

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

”Pentru ca dragostea să nu dispară sau pentru a o ”învia” dacă pare că a murit, trebuie să reîncepi să depui în contul afectiv. Înțelege că relația se transformă. Dacă la început, simplul fapt că nu mai ești singură te făcea fericită și viața de zi cu zi în doi producea depuneri masive în acest cont, cu timpul, este nevoie de diversificare pentru a putea să simți din nou bucurie. Există alte pretenții de la relație, cum ar fi suportul partenerului pentru îndeplinirea visurilor tale pe plan profesional, familial sau al dezvoltării personale. Nu este nimic în neregulă cu tine. Cu toții avem nevoie de cineva care să ne accepte, să ne înțeleagă, să ne provoace să creștem și să ne dezvoltăm. Avem nevoie să învățăm cum să aplanăm conflictele dintre noi, cum să ne tolerăm defectele, cum să ne susținem unul pe altul și cum să fim recunoscători pentru tot ceea ce avem deja. De aceea, trebuie să faci zilnic mai multe depuneri decât retrageri din contul afectiv.”

Sursa foto: 123rf.com