Mamei, britanica Naomi Findlay, i s-a spus în timp ce era gravidă că singura opțiune este o întrerupere de sarcină. Pentru femeia de 31 de ani aceasta nu a fost o opțiune. Așa a venit pe lume, prin cezariană, Vanellope Hope. Fetița ar fi trebuit să se nască în ajunul Crăciunului.

Mamei i s-a spus că primele zece minute sunt cruciale. Cînd micuța a țipat, la fel ca oricare nou-născut, au apărut și primele raze de speranță. ”Cînd a plâns ea, am plâns și noi. Mă simțeam neputincios. Mă uitam în ochii lui Naomi, rugându-mă să fie totul bine”, povestește tatăl, Dean Wilkins, în vârtsă de 43 de ani.

La o oră de la naștere, o echipă formată din circa 50 de persoane a operat-o pe Hope, nume care s-ar traduce prin ”Speranță”. De atunci, au mai urmat două operații, iar șansele micuței cresc de la o zi la alta. Deja a învins toate statisticile, fiind singurul bebeluș cu această boală care a supraviețuit în Marea Britanie.

Problemele micuței au fost descoperite la o ecografie, la 9 săptămâni de sarcină. S-a descoperit atunci că atât inima, cât și o parte din stomac se dezvoltau în afara corpului.

Statisticile arată că între 5 și 8 bebeluși cu această boală se nasc la fiecare un milion. Bebelușii cu această boală au cel mult 10% șanse să supraviețuiască.

Foto: Northphoto

Vezi și Un polițist cu inimă mare a adoptat bebelușul unei femei care trăia pe străzi: ”Am simțit că Dumnezeu ne-a pus să facem asta!”

Citește și: