Constipația este o problemă gastrointestinală comună. Poate duce la senzație de balonare, gaze și disconfort.

În timp ce există nenumărate remedii naturale pentru constipație, uleiul de măsline este unul dintre cele mai bune și mai sigure.

Nu numai că poate clarifica rapid simptomele constipației, dar poate oferi și o gamă largă de alte beneficii pentru sănătate.

Utilizarea uleiului de măsline în doze mici este, de asemenea, sigură pentru copiii care suferă adesea de constipație.

În mod similar, femeile gravide au o constipație foarte frecventă, deoarece copilul continuă să se dezvolte și să crească.

Deși există puține remedii pe bază de plante care sunt aprobate în condiții de siguranță pentru femeile însărcinate, uleiul de măsline pentru constipația sarcinii este adesea prescris.

9 alimente bogate în retinol. Corpul tău are nevoie de vitamina A

Cum se utilizează uleiul de măsline pentru constipație?

Puteti bea 28 gr de ulei de masline ca o soluție rapidă și directă pentru constipație, deși unii oameni consideră că aroma este neplăcută și optează pentru unul dintre următoarele amestecuri.

O lingură de ulei de măsline (sau de apă, oțet, vin) are 15 grame.

Ulei de măsline și suc de lămâie

Amestecarea unei linguri de ulei de măsline cu 6-8 picături de suc de lămâie poate face aroma mai plăcută.

Astfel ai parte de beneficiile sănătoase ale sucului de lămâie și a acidului citric, care pot stimula în continuare mișcarea intestinului.

Ulei de măsline cu fructe sau legume

Puteți să adăugați ulei de măsline la salată în combinație cu fibrele ridicate ale majorității ingredientelor pentru salată, aceasta poate stimula rapid mișcarea peristaltică și clarifică simptomele constipației.

Ulei de măsline cu iaurt

Amestecarea unei linguri de ulei de măsline cu o ceașcă de iaurt este o gustare excelentă și o modalitate excelentă de a stimula sănătatea digestivă și nivelul probiotic al intestinului, prevenind constipația.

De asemenea, puteți adăuga fructe cu fibre mari la această combinație pentru efecte și mai bune.

Uleiul de argan pentru copii și adulți – 15 beneficii pe care le are acest ulei

Cum ajută uleiul de măsline constipația

Uleiul de măsline poate ajuta la tratarea constipației în mai multe moduri, prin înmuierea scaunului, eliberarea bilei, acțiunea de laxativ, de aceea este adesea transformată în momente de „congestie” a intestinului.

Eliberarea bilei

Ingredientele active din uleiul de măsline sunt capabile să stimuleze eliberarea bilei, care ajută la ușurarea procesului digestiv.

Digerarea mai eficientă a alimentelor și promovarea mișcării normale a materiilor fecale.

Fără suficientă bilă, constipația sau indigestia este aproape garantată.

Laxativ

Ca un laxativ natural, uleiul de măsline poate ajuta la lubrifierea colonului și declanșarea mișcării peristaltice în intestin.

Acest lucru vă poate ajuta să vă spălați rapid intestinul, mai ales când luați acest ulei de 2-3 ori pe zi, în timp ce suferiți de această afecțiune.

Cele mai sănătoase uleiuri. Cum le poți folosi

Intensitatea dilatării intestinale

Caracterul liniștitor al uleiului de măsline poate duce la dilatarea intestinală, ceea ce înseamnă că orice inflamație sau tensiune în intestin se va diminua.

Acest lucru va împiedica scaunele afectate și alimentele slab digerate să blocheze fluxul de materii fecale.

Un scaun dur este unul dintre cele mai mari motive de constipație.

Uleiul de măsline este cunoscut că înmoaie scaunul fiind de ajutor dacă suferiți de țesuturi inflamate sau de hemoroizi.

Stimulator digestiv

În afară de creșterea producției de bilă, antioxidanții găsiți în acest ulei pot să îmbunătățească echilibrul bacterian din intestin.

Acest lucru poate optimiza întregul proces digestiv și se va asigura că nu există blocaj inutil, rezolvând astfel problema majoră constipație.

Factori de risc

În timp ce utilizați uleiul de măsline pentru constipație, există anumiți factori de risc și posibilele efecte secundare care trebuie luate în considerare

Diaree

Din moment ce uleiul de măsline are calități naturale laxative, utilizarea în exces poate să vă aducă la extrema opusă problemei constipației – diaree.

Atunci când utilizați acest ulei pentru constipație, începeți cu cantități mici și utilizați cu moderatie.

Consumul de grăsimi

Uleiul de măsline este bun pentru dumneavoastră, dar există încă o cantitate bună de grăsime în ulei, care poate afecta nivelul total de colesterol.

Dacă vă luptați cu obezitatea, aveți grijă de consumul de ulei de mare grăsime.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto