„Tudor – o poveste despre adopţie” este un instrument util destinat părinţilor adoptivi pentru a explica adopţia pe limbajul copiilor. Momentul citirii cărții de către autoare va fi transmis live pe pagina facebook.com/tzubyskids pe 2 iunie, începând cu ora 11.00.

„Tudor – o poveste despre adopţie”, ocazie pentru părinții adoptivi de a le spune copiilor povestea lor

Din păcate, de multe ori, părinţii preferă să nu vorbească copiilor adoptaţi despre trecutul lor ceea ce produce dezechilibre la vârste mai mari. Cartea d-nei Veronica Iani, „Tudor – o poveste despre adopţie” oferă părinţilor adoptivi o bună ocazie pentru a introduce adopţia în viaţa copiilor într-un mod pozitiv”, a declarat d-na Mirela Mihăileanu, Director al Asociaţiei „Tzuby’s Kids”. Totodată, le spune tuturor copiilor ce înseamnă adopția. Astfel, dacă au un coleg de clasă sau un prieten în această situație, vor înțelege mai bine situația lui.

Mesaj pozitiv despre adopție

Academia Americană de Pediatrie recomandă ca un copil adoptat să afle despre adopţia sa din momentul în care dezvoltă capacitatea de înțelegere a noțiunilor, respectiv începând cu vârsta de 2 ani. Introducerea cuvântului „adoptat” în vocabular aduce noţiunea în normalitatea vieţii iar studiile arată că aceşti copii sunt mai stabili psiho-emoţional şi mai pregătiţi pentru a-şi asuma trecutul.

Transmiterea unui mesaj pozitiv al adopţiei şi introducerea noţiunii de naştere în inimă, a faptului că un copil este un dar special sunt temele centrale ale cărţii”, a declarat doamna Veronica Iani.

Cărți pentru toți copiii

Veronica Iani a devenit o îndrăgită autoare de cărţi pentru copii pe care le ilustrează cu propriile desene. „Tudor – o poveste despre adopţie” este a patra carte scrisă de autoare, după „Bebe – o poveste din burtică”, „Ioana – o poveste despre Sindromul Down” şi „Aşteptându-l pe Bebe”, carte de colorat. Stilul sensibil şi creativ captivează copiii şi îi ajută să înţeleagă lucruri care, uneori, şi pentru oamenii mari sunt greu de înţeles.

Citește și: Povești adevărate: „Adopția a fost șansa mea”