Multe cupluri trăiesc împreună. Au tot ce le trebuie din punct de vedere material, cariera merge binișor și bărbații sunt mulțumiți cu straea de fapt. Femeile își doresc, de cele mai multe ori, să se căsătorească și să aibă copii. Dar partenerii lor vor să amâne cât mai mult momentul sau nici nu se gândesc să-și pună pirostriile.

Teama de responsabilitate

Cu toate că există promisiunea că vor rămâne împreună, până la logodnă (uneori, chiar și după), nunta rămâne doar un vis. Amânarea poate veni și din faptul că unul dintre ei sau amândoi nu sunt siguri că au găsit persoana perfectă. Se joacă de-a căsnicia cu cineva și nu au niciun motiv să meargă mai departe. E bine, iar dacă apare cineva mai potrivit, pot renunța la relația actuală. Nici căsnicia nu mai oferă stabilitatea și siguranța de mai demult, dar te gândești de mai multe ori până să divorțezi și este mai complicat. În schimb, în cazul coabitării, îți iei lucrurile și ai plecat.

Decizie greu de luat

Dacă tu îți dorești să te măriți, vorbește cu partenerul tău despre asta. Nu este atât de romantic ca atunci când ești surprinsă de o cerere romantică în căsătorie, dar vei ști unde te afli. În funcție de răspunsurile lui, te poți gândi ce vrei să faci mai departe. Fii sinceră cu tine însăți. Vezi ce argumente aduce el împotriva căsătoriei sau pentru amânarea ei. Gândește-te cât mai vrei să aștepți sau dacă te convinge. În cazul în care tu ai un alt plan de viață care nu coincide cu al lui, ar trebui să iei o decizie dificilă. Despărțirea ar putea fi o soluție, oricât de dureros ar fi. Dar și rămânerea în relația actuală renunțând la visurile tale îți va aduce suferință.

Sursa foto: ThinkstockPhotos