Află de la specialistul nostru ce poți face ca să fii un părinte mai răbdător. Răbdarea pare să ne lipsească tuturor. Vrem să ajungem repede undeva. Nu putem să suportăm șoferii care nu pleacă imediat când se pune verde. Nu înghițim o persoană care vorbește lent și nu ajunge să spună ce ne interesează. Suntem stresați și mereu pe fugă. Cum să mai fim îngăduitori cu copiii noștri și să le suportăm toanele?

Poți deveni un părinte mai răbdător prin exercițiu

Ar trebui să realizezi că lucrurile care pentru un adult sunt simple nu sunt la fel și pentru un copil. Chiar dacă i-ai explicat de nenumărate ori și el a înțeles intelectual, mai are nevoie de timp pentru a-și însuși comportamentul dorit de tine. În plus, ”există mici trucuri pentru a controla furia în orice situatie”, spune psihoterpaeutul Tedy Creștin. De exemplu, ”să-ți controlezi respirația și să respiri adânc. În accelași timp, numără până la 10. Această tehnică funcționează bine pentru a te controla pe termen scurt. Pe termen lung, este bine să știi următorul lucru: voința și autocontrolul se comportă ca un mușchi. Se epuizează și are nevoie de odihnă și refacere. În același timp, se dezvoltă prin exercițiu.”

Citește și câteva sfaturi utile despre cum să crești un copil inteligent emoțional

Pentru a fi un părinte mai răbdător, ai grijă să nu ajungi la epuizare

dr. pshioterapeut Tedy Creștin, www.adaptabil.ro

dr. pshioterapeut Tedy Creștin, www.adaptabil.ro

Specialistul te sfătuiește ”să-ți cunoști simptomele pe care le ai atunci când ești obosită. Atunci este clar că ai nevoie de o pauză, să mănânci sau să faci o activitate care te relaxează. Dacă nu vei face asta, e posibil să izbucnești. Recomand să te odihnești bine, să ai o alimentație sănătoasă, să faci mișcare și să încerci să faci și câteva activități care să-ți încarce bateriile. De exemplu, fă-ți timp pentru un hobby, relaxare, dans, ascultat muzică, citit etc. Ajută și să-ți aduci aminte de cum erai tu în copilărie, la început de drum. Te simțeai uneori neajutorată. Încearcă să te porți cu copilul tău așa cum ți-ai fi dorit să se poarte părinții cu tine atunci”.

Află și o metodă simplă de a-ți calma nervii: respirația

Sursa foto: 123rf.com