Relația ta nu va fi întotdeauna perfectă, dar, dacă alegi bine și ”muncești” pentru căsnicia ta, nu vei regreta timpul petrecut alături de el și nu vă va despărți decât moartea. Unele sfaturi te vor suprinde pentru nu este ceea ce spune toată lumea”.

Mergi la culcare supărată

Există zicala că nu ar trebui să mergi la culcare supărată și că ar trebui să rezolvi orice problemă înainte de ”apusul soarelui”. Dar ia gândește-te cum e să fiți amândoi obosiți și să continuați o discuție în contradictoriu. Mai bine dormiți și dimineață veți vedea situația cu alți ochi. Pregătește niște clătite la micul dejun și totul va fi bine, îți promit.

Aplanează conflictele prin glume

În orice altercație, ar fi bine ca unul dintre voi să își păstreze calmul. Acea persoană va aplana conflictul. Dacă tu ești cea pașnică, o glumă sau ceva prostesc, astfel încât el să izbucnească în râs. Dacă simți că nu mai poți și vrei să-i spui și tu vreo două, spune-i. Dar dacă te cerți cu el doar de dragul de a avea dreptate sau pentru că reacționezi la ce spune el, mai bine încerci să te abții. Conflictele nu fac bine nici unui cuplu.

Nu-l critica

De obicei, el este conștient de ceea ce a făcut greșit și își vede defectele chiar mai mari decât sunt. Nu e nevoie să pui paie pe foc. Nu vei face decât să-l faci să se simtă prost. Ar fi bine să-i spui doar atunci când ești sigură că este ceva de care nu și-a dat seama. Și să faci asta pe un ton cât mai drăguț și să alegi astfel cuvintele încât el nu se simtă jignit. Altfel, nu vei genera o schimbare, ci îl vei inhiba.

Sursa foto: 123rf.com