Dacă au fost momente bune pe care le-ați petrecut împreună, acestea ar putea reveni. Înainte să te desparți de partener, ar fi bine să explorezi care sunt problemele și care sunt posibilitățile pe care le ai înainte. În unele cazuri, este nevoie de o reconectare, de terapie de cuplu și de un efort al ambilor parteneri pentru a se împăca.

Citește și: Cum să-ți alegi partenerul pentru a avea o relație fericită și durabilă

Ce ar trebui să faci înainte să te desparți de partener: Semnale de alarmă că relația nu mai poate continua

Există și semne clare că nu mai puteți fi împreună. Violența nu trebuie tolerată în niciun fel. Faptul că te-a lovit o dată este un semn că va mai face asta. Și atunci când te înșală de mai multe ori și nici măcar nu se simte vinovat, nu prea mai este loc de conciliere. Un semnal de alarmă poate fi și faptul că tu preferi compania altui bărbat sau vă plictisiți împreună și căutați mereu compania prietenilor. Dacă te uiți la alte cupluri și ești invidioasă, înseamnă că ar trebui să vezi ce nu merge sau să faci ceva pentru a revigora relația actuală.

Ce ar trebui să faci înainte să te desparți de partener. Gândește-te bine

În primul rând, te sfătuiește psihoterapeutul Tedy Creștin, ”dă-ți voie să-ți accepți gândurile, temerile și fricile. Sunt firești. Natura umană urăște schimbarea. Uneori, suferim într-o relație, dar rămânem în ea pentru că ne este frică de schimbare. Se mai poate întâmpla să ne formăm convingeri nerealiste, doar de dragul obișnuinței sau pentru a păstra ceva care nu funcționează, pentru că ne e teamă de necunoscut”.

Citește și: Schimbare în rău a partenerului de viață. Ce te sfătuiește psihologul să faci în acest caz

Ce ar trebui să faci înainte să te desparți de partener. Întrebări care te vor ajuta

După ce te accepți așa cum ești, poți trage adânc aer în piept și să îți pui următoarele întrebări, care te vor ajuta să-ți dai seama ce e de făcut:

– Chiar nu există posibilitatea de a găsi pe cineva mai bun?

– Ce înseamnă mai bun pentru mine?

– Ce trăsături sunt cele importante pentru mine și în ce domeniu aș putea face compromisuri?

– Înainte de această relație ce făceam? Cine era lângă mine? Cu cine ieșeam?

Citește și: Ce faci în caz de despărțire pentru a-ți reveni mai ușor. Sfaturile psihologului

Ce ar trebui să faci înainte să te desparți de partener. Când e nevoie să apelați la un terapeut

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

”Până la urmă, viața noastră nu poate fi centrată pe un singur om. Chiar dacă avem o relație perfectă, partenerul poate dispărea fizic în urma unui accident sau a unei boli. El este un element important din viața noastră, dar nu unul vital, fără de care am muri. Dacă semnele de înrăutățire ale relației nu au apărut de mult timp, dacă în ultima vreme iubitul tău a avut probleme legate de serviciu, sănătate, familie etc., dacă există încă lucruri bune în relație pentru care merită să lupți, atunci poți să-i mai dai o șansă. Totuși, este nevoie să iei anumite măsuri. Comunică sincer și deschis cu el despre problemele existente și încercați să găsiți o cale de mijloc. Este util să apelați la un terapeut, ca un punct de referință neutru. El vă poate oferi o „metodologie” de lucru, cu etape, cu pași, ca să vă ajute la „repaparea relației,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com