Invazia tehnologiei și a imaginilor a dus lectura pe o poziție de inferioritate. Așa se face că majoritatea copiilor preferă jocurile pe calculator, filmele de la televizor sau de la cinema. Cărțile aproape că nici nu mai există din punctul lor de vedere, iar de mersul la bibliotecă nici nu se mai pune problema. Iată ce poți face pentru a-i trezi interesul pentru lectură.

Adoră să meargă la cinema?

Oferă-i cărțile după care s-au realizat anumite filme.

Dacă observi că îi plac foarte mult filmele, spune-i că cele mai multe s-au realizat după niște cărți anume. Mai mult, nu uita să-i spui că, în majoritatea cazurilor, cărțile respec-tive sunt mult mai interesante decât filmul și că acțiunea din carte e mai palpitantă decât cea din film.

Este înnebunit după calculator?

Cumpără-i CD-uri cu cărți.

Chiar dacă nu este foarte „sănă-tos” pentru ochii lui, e oricum mai bine decât să nu citească deloc. Stând la calculator și citind CD-urile respective aproape că va uita că, de fapt, citește o carte. Pentru el e important să fie în
fața calculatorului.

Se plictisește repede de citit?

Fă lectura distractivă!

E oarecum normal ca la vârsta lor să se plictisească de ceva ce nu consideră că este atractiv. Tu poți fi motorul distracției. Cum? Propune-i micuțului să citiți pe roluri. Alegeți-vă fiecare câte un personaj. Vei fi uimită cât de fericit va fi.

Este pasionat de ceva?

Cumpără-i cărți specifice acelui domeniu!

Dacă știi că este pasionat de mașini, cumpără-i cărți adecvate acestui domeniu. Se găsesc în mai toate librăriile. De fapt, în cazul în care observi că micuțul tău are anumite pasiuni, nu ezita să profiți de ele pentru a-i achiziționa cărțile care „vorbesc” despre așa ceva.

Sursa foto: 123rf.com