Mintea umană are tendinţa de a sta ancorată în trecut şi viitor. Nu trăiește clipa. Prezentul pare străin minţii noastre sau se obţine cu eforturi mult prea mari. În opinia expertului în mindfulness Dana Predu, atunci când devenim prietenul clipei prezente, ne vom simți fericiți și împliniți oriunde ne-am afla. Dacă nu suntem împăcați cu prezentul, trecutul și viitorul sunt influențate la rândul lor de starea noastră actuală.

Trăiește clipa pentru a fi fericită

“Cu siguranţă cunoşti că timpul pierdut nu poate fi recuperat. Totuşi ne comportăm ca şi cum am putea recupera trecutul. Dacă eşti blocat de sentimentul de vină, soluţia benefică este să trăieşti intens în momentul prezent. Se întâmplă să trecem prin viaţă pe “pilot automat” cu o viteză fantastică şi cu direcţie sigură spre viitor. În felul acesta riscăm să fim victimele unei stări de tristeţe profundă dar pe care o mascăm cu fericire falsă, cu speranţe pentru viitor şi cu o absenţă a clipei prezente”, explică Dana Predu, autorul cărții „Minutul de mindfulness”.

Citește și: Cât de bine te potrivești cu bărbatul pe care îl iubești?

Cum să trăim clipa atunci când lucrăm la proiecte viitoare?

Dana Predu“Cu toţi avem în agendă evenimente care se vor desfăsura în viitor, activităţi care vor avea loc peste 3 luni de acum înainte sau proiecte împărţite pe etape. Corect, aşa este. Este constructiv să te concentrezi pentru proiectul viitor, să-ţi faci un plan împărţit pe perioade, dar ca să reuşim, este necesar să-i dăruim clipei prezente toată atenţia noastră, energia noastră. Rezultatele din viitoar sunt energiile folosite în prezent. Te îndemn să înveţi cu paşi mărunţi să renunţi la ataşamentul din trecut şi la teama pentru viitor. Leagă o prietenie strânsă cu ce se întâmplă acum în viaţa ta, clipa prezentă”, conchide Dana Predu.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com