Dacă intenționați să rămâneți gravidă în următoarele câteva luni sau chiar ani, este important să duceți dieta pe calea sănătoasă acum pentru a vă pregăti corpul pentru sarcină.
Află despre modificările ușoare pe care le puteți face în dietă pentru a crește fertilitatea și a vă pregăti corpul pentru un copil.
Top 5 alimente pe care ar trebui să le consumi înainte să rămâi însărcinată
1. Acid folic
Dacă intenționați să rămâneți gravidă în orice moment în anul următor trebuie să vă asigurați că dieta este bogată în acid folic.
Puteți lua un supliment, vitamine prenatale și puteți mări consumul de alimente bogate în acid folic.
Le găsiți în boabele integrale fortificate, cerealele fortificate, legumele, citricele.
Ar trebui să luați 400-600 mg de acid folic zilnic înainte de sarcină și aproximativ 800 mg în timpul sarcinii pentru a vă asigura o sarcină mai sănătoasă.
Dar și pentru a reduce la minimum riscul apariției malformațiilor congenitale.
Care este cea mai bună vârstă la care să rămâi însărcinată
2. Proteine de înaltă calitate
Un studiu realizat pe cupluri care aveau probleme cu fertilitatea arată că o dietă bogată în proteine și carbohidrați puțini a contribuit la creșterea șansei de sarcină.
Consumul unei alimentații cu proteine de 25% sau mai mult și carbohidrați de 40% sau mai puțin a îmbunătățit calitatea ovulelor și a dublat rata sarcinii.
Proteinele de înaltă calitate din dietă sunt importante pentru fertilitate.
Asigurați-vă că obțineți o proteină completă care are toți aminoacizii esențiali.
Ouăle întregi și albușurile de ou sunt surse excelente, precum și carnea albă de pasăre și peștii, în special cei bogați în acizi grași omega-3, cum ar fi somonul.
Dacă sunteți vegetariană, fasolea și leguminoasele sunt surse sănătoase de proteine bogate în fier, un alt nutrient esențial.
Sfaturi utile care vă cresc șansele de a rămâne însărcinată
3. Acizi grași omega-3
Când rămâneți gravidă, omega-3-urile sunt excelente pentru dezvoltarea creierului copilului.
Sunt excelente pentru că aveți nevoie de grăsimi sănătoase pentru a menține funcționarea corectă a hormonilor, astfel încât să puteți rămâne gravidă.
Luați mai mulți acizi grași omega-3 zilnic, consumând semințe de chia, semințe de in sau încercând să aveți porții de pește în fiecare săptămână.
Serviți 1.000 – 2.000 mg pe zi de acizi grași omega-3 prin pește, 2 linguri de nuci sau 2 linguri de semințe de in sau semințe de chia.
Semințele de in și semințele de chia sunt excelente în piureuri, iaurt, salate sau se amestecă cu cereale integrale, fructe uscate și semințe de in.
Puteți găti cu ulei de semințe de in sau ulei de semințe de chia.
4. Lactate cu conținut scăzut de grăsimi
Produsele lactate sunt esențiale pentru pregătirea corpului de sarcină deoarece obțineți calciu și proteine.
Nu trebuie ca toate sursele de lapte să fie bogate în grăsimi, dar este o idee bună să schimbați din când în când câteva porții cu cele fără grăsimi.
Încercați să obțineți o cantitate mică de grăsimi din lapte pentru a obține mai mult din acei nutrienți esențiali care vă vor ajuta să vă pregătiți corpul pentru un copil.
Omega 3 la copii – ce beneficii are acest acid gras pentru copilul tău
5. Fructe și legume
Este bine să le consumați dinainte de a rămâne însărcinată.
Odată ce rămâneți gravidă, veți dori să mâncați mai multe dintre acestea în fiecare zi.
Fructele și legumele vă oferă o mulțime de substanțe nutritive esențiale și antioxidanți și ajută la scăderea inflamației în organism.
Dacă mănânci o mulțime de junk food, cereale rafinate și dulciuri, știi că aceste alimente au nici un beneficiu nutrițional.
Dacă sunteți supraponderală, scăderea în greutate poate crește fertilitatea, dar nu încercați să slăbiți mult într-un timp scurt.
Tăierea drastică a caloriilor sau exercițiul prea mult și intens va interfera cu capacitatea de a rămâne însărcinate.
Asta nu vă va ajuta organismul să susțină o altă viață.
Vrei să te asiguri că corpul tău este cât mai sănătos atunci când intră în sarcină. Asta este tot ce contează în acest moment.