Femeile care sunt mame pentru prima dată au o mulțime de griji în ce privește bebelușul. De ce plânge atât de des, de ce doarme atât de mult, dacă îl scapă din brațe, etc.

Din fericire, sunt griji pe care le poți rezolva dacă înveți despre maternitate, obiceiurile copilului, cum se ține în brațe, când să-i schimbi scutecul, să recunoști tipul de plâns și tot așa.

Multe lucruri se fac din instinct, pe altele le înveți cu timpul. Doar să ai răbdare și să fii receptivă. Primește ajutorul celor care ți-l oferă când ai nevoie și consultă medicul de câte ori este nevoie.

Diabetul la copii. Ce ar trebui să știi despre această boală

Top 10 lucruri de care se tem mămicile după naștere

1. Voi putea să alăptez?

Hormonii de sarcină fac ca sfârcurile hipersensibile la atingere. Acest lucru poate provoca o mare anxietate mamelor care se întreabă dacă pot alăpta și cum să o facă.

Bine este să vorbești cu un specialist despre metodele de ameliorare a durerii și de îmbunătățire a experienței legate de hrana bebelușului.

2. Dacă scap copilul din brațe?

Este posibil ca toate mamele să aibă această grijă. Dar natura ne pregătește în moduri pe care nu le putem înțelege și că nu vom scăpa copilul din brațe, indiferent de cât de mult ne temem.

Noile mame ar trebui să-și schimbe puțin perspectiva, mai ales atunci când spun că sunt stângace sau că au „degete de unt”, de unde provine teama lor.

O modalitate simplă de a face acest lucru este să știi că bebelușii vin în lume fără așteptări.

Modul în care o mamă se ocupă de copilul ei devine modelul copilului pentru a fi ținut și manipulat.

Cum să înveți copiii să respecte intimitatea celor din jur

3. De ce bebelușul meu plânge mereu?

Mamele de copii care au colici raportează o senzație de îngrijorare cu privire la bunăstarea bebelușului.

Poate fi înspăimântător să ai un copil care plânge toată ziua. Medicul pediatru te poate ajuta să scapi copilul de aceste crize, cu tratamentul potrivit.

4. Care ar fi nivelul de igienă pe care ar trebui să-l păstrez? Cât de des trebuie să-mi sterilizez casa?

Temerile legate de sănătate și igienă sunt foarte frecvente printre mame.

Trebuie să știți că un pic de expunere la germeni este un fapt bun, deoarece suprasolicitarea copilului prin sterilizarea întregii case îl face să fie extrem de sensibil la infecții în momentul în care iese din casă.

5. Îmi hrănesc destul copilul?

Cât este de ajuns? Bebelușii se reglează natural. Când un copil este sătul, va înceta să mai sugă la sân. Ca mamă, este mai bine să înveți să respecți semnalele bebelușului și să nu-l mai forțați să consume mai mult decât este necesar.

Metabolismul copiilor – ce este adevărat și ce este fals

6. Cum voi face față situației?

Schimbările nesfârșite ale scutecelor și rutina de hrănire repetitivă pot obosi mamele. Primele trei luni după naștere sunt, probabil, cele mai stresante.

În acest timp, multe mame noi intră în panică, încât este posibil ca acestea să nu poată face față presiunilor maternității.

Trebuie doar să aveți răbdare să treacă această perioadă mai dificilă.

7. Sunt o mamă rea?

Noile mame sunt convinse că trebuie să să renunțe la nevoile și identitatea lor odată ce îmbrățișează maternitatea. Că trebuie să stea alături de bebe 24 din 24 de ore și 7 zile din 7.

Aceasta este o condiție culturală puternică cu care se confruntă multe mame și dă naștere unor temeri.

Amintiți-vă, nu există nici o mamă „perfectă”. Ești om, meriți să faci o pauză fără să te simțiți vinovată.

8. Trupul meu va fi din nou la fel? O să mă simt epuizată toată viața mea?

Deși este adevărat că unele modificări ale corpului nu pot fi inversate după naștere, puteți lucra cu siguranță pentru a rămâne în formă și a vă recâștiga strălucirea.

Cel mai important ingredient pentru acest lucru este un stil de viață sănătos, fără stres.

Să fii mama unui nou-născut este ca și cum ai alerga un maraton. Epuizarea merge cu teritoriul.

Dacă învățați să încorporați o rutină bună de îngrijire în programul zilnic, veți reveni în curând la nivelul energiei de altădată.

Infecția tractului urinar la copii. Ce simtome sunt și cum o previi

9. Pot să am încredere să las copilul cu altcineva?

Anxietatea de separare la noile mame devine tot mai frecventă. Ai putea numi asta „cordonul virtual intact”.

Cu cât ați taiat mai devreme acest cablu virtual și învățați să aveți încredere în cei din jur pentru a avea grijă de copilul vostru, cu atât mai repede va fi pentru toți.

Și copilul trebuie învățat să fie independent de mic.

10. Ce se întâmplă dacă copilul meu se sufocă brusc?

Sugarii și bebelușii au tendința de a pune lucrurile în gură, în timp ce explorează lumea din jurul lor. Acest lucru este destul de natural.

Cu toate acestea, obiecte mici cum ar fi butoane sau nuci sunt riscante, deoarece acestea sunt dimensiunea potrivită pentru a rămâne blocate în gâtul copilului și să-l sufoce.

Cum prevenirea este întotdeauna mai bună decât vindecarea, este mai bine să păstrați obiectele mici și alte potențiale pericole de sufocare departe de copil.

Vitamina K previne hemoragia la sugari. Află despre beneficiile acestei vitamine

Cu toate acestea, în cazul în care copilul va băga ceva în gură accidental, iată câteva sugestii despre cum vă puteți descurca într-o astfel de situație:

1. Dacă bebelușul începe să tușească imediat după înghițirea unui obiect. Tusea puternică sau plânsul ajută adesea la dislocarea obiectului și la curățarea căilor respiratorii.

2. Puteți încerca chiar și lovituri ușoare. Iată cum se poate face acest lucru:

– Stați pe un scaun
– Puneți copilul cu fața în jos pe poală, susținându-i capul cu mâna
– Dați-i până la cinci lovituri ascuțite înapoi, cu călcâiul mâinii, în mijlocul spatelui, între coaste

Dacă nu funcționează nimic, mergeți imediat la spital. Să nu încercați să băgați degetele în gâtul copilului în încercarea de a recupera obiectul, cu excepția cazului în care acesta este suficient de mare pentru a-l prinde.

În caz contrar, este posibil să blocați obiectul și să-i faceți un rău și mai mare.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto