Poate ți s-a întâmplat și ție: să te sune chiar când te gândești la el, să ai o presimțire atunci când el trece printr-un moment mai greu departe de tine sau să știi când îi e foame sau este obosit deși nu a zis niciun cuvânt. În prezent, neuroștiința demonstrează că multe emoții pot fi transmise direct de la un creier la altul. La fel, starea de spirit a cuiva poate fi contagioasă. Bineînțeles, cu mențiunea ca celaltă persoană să fie deschisă acestei experiențe.
Comunicare non-verbală
O primă treaptă a telepatiei este comunicarea non-verbală. Cu toții transmitem mai mult decât ceea ce spune prin mimică, gestică, limbaj corporal, tonul vocii etc. Dacă nu cunoaștem bine persoana, s-ar putea să ne înșelăm asupra mesajelor transmise astfel. Dar când e vorba de cei dragi, cu atât mai mult de partenerul de cuplu, mesajele sunt descifrate cu exactitate și rapiditate, astfel încât ai zice că e vorba de citirea gândurilor. Creierele se pot conecta mai ușor și transmite informații cu atât mai mult cu cât persoanele respective au stat mai mult timp împreună. Este vorba și de a prezice comportamentul celuilalt și a ști cum reacționează el în diverse situații pe baza experienței, dar și de altceva.
Empatia și „al șaselea simț”
O altă față a telepatiei este empatia, adică să poți simți ce simte celălalt, să te poți pune în locul lui, să-i înțelegi motivația pentru care face anumite lucruri, de ce e supărat sau fericit. Durerea lui ajunge să fie durerea ta, dar și bucuria lui este și a ta. Există și un fenomen care ține de așa-zisul „al șaselea simț”. Cercetătorii au observat această manifestare fără a reuși să găsească prea multe explicații. S-au făcut experiențe în care anumiți oameni au putut comunica altor persoane care nu se aflau în aceeași cameră cu ei imagini simple, forme și culori. Există și nivelul la care se pot transmite idei sau concepte abstracte, dar este mult mai rar întâlnit și mai greu de obținut în cadrul experimentelor. Totuși, s-a remarcat că, cu cât persoana cu care încerci să comunici e mai apropiată, cu atât este mai ușor.
Festele imaginației
Cu toate acestea, nu te baza tot timpul pe telepatie. Uneori, chiar dacă îți cunoști foarte bine partenerul, poți greși. Imaginația îți poate juca feste. Pe lângă acest fapt, oamenii se schimbă permanent, iar ceea ce era obișnuit ieri, azi poate fi diferit. Bineînțeles, este frumos să îl surprinzi venind în întâmpinarea nevoilor lui, dar să nu crezi că îi poți ghici tot timpul gândurile sau el pe ale tale. Cel mai bine ar fi să îl întrebi ce simte și ce își dorește și, la rândul tău, să îi spui ce te frământă și să nu aștepți ca el să știe fără niciun mesaj lămurit din partea ta.
Anii de conviețuire
Cuplurile care au petrecut mulți ani împreună și au trecut prin multe încercări și experiențe au învățat să își împărtășească atât lucrurile bune cât și cele rele. Își cunosc bine atât calitățile, cât și defectele. Au făcut eforturi pentru a ține cont de părerea celuilalt, au învățat să lase de la ei și să lupte împreună pentru un scop comun în care cred amândoi. De cele mai multe ori nici măcar nu este vorba de un obiectiv comun, este dorința unuia din soți, iar celălalt îl susține necondiționat. Astfel, după tot acest șir de experiențe, au învățat să aibă încredere în partener și au o intuiție bună în ceea ce privește dorințele sau nevoile acestuia. Se mai spune și că cei care stau mult timp împreună încep să semene. Eu cred că fiecare dintre ei preia elemente de gestică și mai ales din mimica celuilalt. Au un mod comun de a reacționa în diverse situații, își potrivesc cumva vocea și frecvența cuvintelor etc. Astfel, de multe ori ni se pare că seamănă, dar este o falsă impresie.