Rezultatele acestui sondaj confirmă în mod clar că telefonul smart și dependența de internet dăunează grav vieții de cuplu. Din rezultate se vede clar că ”distracțiile digitale” afectează relațiile sexuale. Peste jumătate (59%) au recunoscut că ei sau partenerii lor petrec prea mult timp butonând telefonul, iar puțin peste jumătate au declarat că relația lor suferă de pe urma acestui obicei.

Există persoane care își verifică telefonul în timpul actului sexual!

Telefonul smart și dependența de internet dăunează grav vieții de cuplu – este clar. 4 din 10 persoane au declarat că sunt mai puțin deschise spre inițierea contactelor sexuale dacă partenerul este concentrat asupra telefonului, în pat. Un fapt de necrezut: 72 de participanți au recunoscut că folosesc telefonul mobil chiar și în timpul actului sexual!

Nu face asta dacă vrei o viață sexuală activă

Telefonul smart și dependența de internet, mai mult decât un tic enervant

Verificatul telefonului poate deveni un tic enervant pentru ceilalți, mai ales când nu are un fundament logic. Dacă ești medic la urgență sau pompier, de exemplu, poate ar avea vreo noimă faptul că ai telefonul deschis mereu. Totuși, majoritatea oamenilor nu au niciun motiv să facă asta. Mai ales pentru că telefonul smart și dependența de internet dăunează grav vieții de cuplu.

Dependența de telefonul smart și de internet, similară celei de droguri

În urmă cu mai mulți ani, aveau doar telefon fix și nu era nicio problemă. ”Dependența de telefon mobil și, într-un cadru mai larg, de internet, este o adicție similară cu cea de diverse substanțe, de alcool, sex sau mâncare. De aceea, nu este ușor de tratat. Primul pas este conștientizarea. Dacă doar unul dintre parteneri are această problemă, vor ajunge mai rapid la conflict. Însă, există șanse mai mari de reușită în repararea relației. Dacă soțul cu adicție o conștientizează, poate accepta că vrea să se schimbe și are nevoie de ajutor”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Vezi cine a inventat telefonul mobil!

Gadgeturile ne distrug viața sexuală

Sursa foto: 123rf.com