Dacă te-a părăsit, vei trece printr-o sumă de sentimente negative care tind să pună stăpânire pe tine. Ține cont de faptul că e normal să simți durere după o despărțire. Nu încerca să nu plângi sau să-ți exprimi tristețea. Totuși, toate au un sfârșit, chiar și perioada de ”doliu” de după ruptură. Află cum poți trece mai ușor peste această perioadă.

Lasă-te să simți durerea

Durerea este inevitabilă. Nu încerca să o negi, pentru că îți vei face mai mult rău decât bine. Mai ales, nu încerca să o adormi prin dulciuri, fumat, băutură, ”distracție”, sex cu necunoscuți etc. Conștientizează-ți sentimentele negative atunci când apar și dă-ți voie să le simți. Poți simți tristețe, mânie, mâhnire, anxietate etc. Emoțiile au ajuns la suprafață cu un motiv. Încearcă să înțelegi ce te învață ele. Vei vedea că, pe lângă sentimentele negative, va apărea și speranță, mulțumire pentru momentele frumoase din trecut și chiar bucurie pentru anumite lucruri bune care se întâmplă în prezent. Oamenii sunt complecși și trăiasc o gamă largă de emoții. Nu-ți fie teamă să le trăiești și pe cele negative.

Acceptă faptul că te-a părăsit

Poate ai auzit și tu rugăciunea: ”Doamne, ajută-mă să accept lucrurile pe care nu le pot schimba și să le schimb pe cele pe care le pot schimba”. Nu poți schimba ceea ce simte fostul tău partener pentru tine. Nu poți să faci nimic să-i schimbi hotărârea dacă el te-a părăsit. Nu-l poți face să se poarte mai frumos cu tine. Nu-l poți schimba pe el, dar te poți schimba pe tine însăți. Aceasta este, pentru tine, o perioadă în care să devii mai puternică. Ia-ți timp pentru a-ți întări carcaterul.

Alege să fii fericită

Eleanor Roosevelt spune că ”nimeni nu te poate face să te simți prost fără consimțământul tău”. Fostul tău partener nu este cel care îți determină starea de fericire sau stima de sine. Viața este scurtă, alege să nu te îneci în sentimente negative. Învață din trecut și folosește perioada de singurătate pentru a crește spiritual. Gândește-te la ce ai făcut greșit, dar nu pentru a te lamenta, ci pentru a nu mai repete aceleați erori.

Citește și:

4 semne că relația merge spre despărțire

Teama irațională de despărțire poate duce la divorț

După despărțire, ai vrea să te împaci cu el…

Sursa foto: 123rf.com