Acceptă realitatea

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

”Există foarte puține șanse ca lucrurile să evolueze spre bine”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin care ar sfătui o femeie aflată în această situație ”să recunoască și să accepte în mod lucid realitatea. Nu este cazul să dezvolte iluzii, să-și facă planuri de viitor sau să aibă așteptări față de bărbat. Indiferent ce i-ar spune, este mai important felul în care se comportă”.

Sunt șanse mici să se schimbe

Dacă el revine la tine atunci când este părăsit de o alta, dar după ce-și ”pansează rănile” pleacă din nou, nu prea sunt șanse să se schimbe. Dacă vrei neapărat să rămâi – pe cât posibil – cu el, nu poți face altceva decât ”să-ți asumi natura relației”, spune specialistul. ”Probabil că nu îl vei putea face să-și schimbe atitudinea. Atunci, este necesar să-ți asumi riscul de a rămâne și pe viitor în același de mod de relaționare. Dar, din moment ce îl accepți necondiționat, este probabil și ca el să remarce acest lucru și să fie impresionat”.

Nu te arăta prea disponibilă

Mai există riscul de a te arăta prea disponibilă, iar el să profite de acest lucru și să nu te prețuiască. Siguranța că vei fi la dispoziția lui oricând va dori, îl va determina să nu mai facă niciun efort să te cucerească și va considera că vei fi acolo pentru el ori de câte ori va dori. Stima ta de sine va scădea și ea proporțional și vei crede că nu meriți ceva mai bun. Dacă, în schimb, nu vei mai fi atât de disponibilă, s-ar putea să îl inciți și să încerce să lupte pentru tine. Depinde de el și de ce își dorește pe viitor, dacă va face asta doar până te va recuceri sau chiar își va dori să rămână cu tine. Totuși, majoriatea bărbaților care se poartă așa nu sunt cu adevărat interesați de o relație pe termen lung.

Sursa foto: 123rf.com / Wavebreak Media Ltd