Când ești singură, viața poate fi calmă și fericită. În orice caz, lucrurile sunt așa cum ți le dorești tu. Nimeni nu te obligă să faci ceea ce nu dorești și nimeni nu face dezordine în casă în afară de tine. Când ești într-o relație, pot apărea certuri și probleme. Și pare că niciodată nu găsești persoana potrivită atunci când te îndrăgostești. Niciunul din bărbații cu care te-ai întâlnit nu era potrivit pentru tine…

Zid în jurul inimii tale

Dacă tocmai ai ieșit dintr-o relație dificilă, ai trecut printr-o despărțire urâtă sau ai întâlnit doar bărbați care voiau să profite de tine, s-ar putea să-ți fi clădit un zid în jurul inimii tale. Chiar dacă acesta pare să te protejeze, ar putea să fie și cel care te ține departe de a găsi dragostea pe care, până la urmă, ți-o dorești.

Îți este greu te îndrăgostești dacă:

… găsești defecte tutoror bărbaților pe care îi cunoști. Normal, toți oamenii au defecte, dar tu te concentrezi doar pe ele.

… îi judeci fără să ajungi măcar să îi cunoști bine. Îi evaluezi în funcție de stereotipuri și preconcepții.

… atunci când cunoști un bărbat, imediat ți se pare că seamănă cu un altul din trecut care te-a rănit. Și atunci fugi cât poți de repede. Mai înțelept ar fi să-i acorzi timp ca să-l cunoști mai bine, fără să te implici prea tare de la început. Astfel, nu vei fi nici rănită, dar vei avea posibilitatea să începi o relație, dacă se dovedește că merită.

… retrăiești trecutul în mintea ta. Este bine să nu repeți greșelile, dar să-ți tot aduci aminte de întâmplările negative pe care le-ai trăit nu ajută cu nimic. Te blochează într-un loc în care nu ai vrea să fii.

Sursa foto: 123rf.com / Andriy Popov