Totuși, în cazul unei relații care începe așa, ar trebui să fii foarte prudentă. Exită anumite cazuri în care mai bine spui „nu” de la început și altele în care trebuie să îți iei măsuri de precauție, ca să nu dai naștere bârfelor.

În ce situații să eviți

Chiar și atunci când în politica firmei unde lucrați nu este interzis să aveți relații de acest fel, nici nu ar trebui să te gândești să te implici, dacă unul dintre voi este deja într-o relație stabilă. Gândește-te la ce bârfe și scandal ar putea urma. Chiar dacă incercați să țineți legătura voastră secretă, mai devreme sau mai târziu se va afla. Și în cazul în care el ți-e șef sau subordonat ar trebui să te mai gândești. Este un teren minat și te-ai putea confrunta cu diverse probleme, cum ar fi acuzațiile de favoritism. Mai e ceva, dacă relația nu durează, pericolul este mare ca unul dintre voi sau amândoi să dezvăluiți relațiile intime, defectele celuilalt și detalii penibile.

Încearcă să nu dai naștere bârfelor

Cea mai puțin problematică ar fi relația cu un coleg pe aceeași treaptă ierarhică cu tine și care lucrează într-un alt departament. Dacă v-ați luat inima în dinți și ați dat frâu sentimentelor, încercați să nu vă dezvăluiți de la început legătura colegilor de birou. Păstrați aceleași relații pe care le aveați înainte. Dacă erați amici, nu este nevoie să nu vă mai vorbiți, dar nu vă arătați nici mai apropiați ca de obicei. Evită să dai detalii despre viața ta personală. Dacă ești întrebată, poți spune că ai pe cineva, dar nu trebuie să dai prea multe amănunte. Stabiliți, de comun acord, când veți face publică legătura voastră.

Cum s-o dai să fie bine

Chiar și când relația este solidă și recunoscută de ceilalți, nu arătați gesturi de afecțiune în public. Nu este profesional și veți face o impresie proastă. Mai ales cât timp țineți secretul, evitați să vă așezați unul lângă altul, pentru că, în mod natural și fără să vă gândiți, veți face anumite gesturi de apropiere. La fel, ar fi bine ca, în caz că vă despărțiți să stabiliți să nu faceți publice detalii jenante unul despre celălalt.

Sursa foto: divorcesupport.about.com