Dacă te afli îna cceastă situație, fie ai capitulat cererilor și mormăi printre dinți, fie duci un adevărat război împotriva modei pe care ar vrea să o îmbrățișeze.

De ce își dorește tatuaje sau piercing-uri

Dacă vrea lucruri mai extravagante, cum ar fi să-și vopsească părul într-o culoare neobișnuită, să-și facă piercing sau tatuaj, s-ar putea să fie o problemă mai delicată. În general, tinerii care fac asta au diverse nemulțumiri, nu se simt suficient de iubiți sau de vizibili în societate. Prin acest gest, vor să atragă atenția asupra lor. Încearcă să fii mai prezentă în viața ei și să o asiguri că o iubești și o accepți așa cum este. Sigur, în momentul de față s-ar putea să te respingă, dar fii sigură că prețuiește atenția pe care i-o acorzi, chiar dacă nu pare prea mulțumită. Psihologul Cristina Ion-Rădulescu este de părere că tatuajele, piercingurile și alte schimbări extreme ar trebui amânate pentru perioada de după majorat, pentru a nu regreta mai târziu un gest necugetat și mai greu de îndreptat. I-ai putea spune că și le poate face doar după ce împlinește 18 ani și, pentru că nu ești o mare fană a acestora, le va face din banii câștigați de el însuși. Și așa – poate – vei amâna momentul și va avea timp să se gândească la consecințe.

Fără tocuri până la 14 ani

Nu există niște standarde potrivit cărora o adolescentă are sau nu voie să poarte tocuri, Cristina Radulescu-Ion psihologînsă este de preferat să amâne momentul până după 14 sau 15 ani. Atunci, constituția ei fizică îi permite să facă asta, fără să-și pună în pericol dezvoltarea sănătoasă a coloanei vertebrale. Desigur, există părinți și părinți, fiice și fiice, dar recomandarea mea este ca tocurile să fie purtate doar după această vârstă și doar ocazional. Sunt și cazuri în care fetele practică dans sportiv, de exemplu, și ținuta de concurs le impune tocuri sau machiaj extravagant. Ele trebuie să înțeleagă însă că aceea e imaginea de scenă și nu cea de toate zilele sau, mai rău, cea de mers la școală.

Sursa foto: thinkstockphotos