Este tandru doar când vrea sex. Altfel, nu ți-ar da un pupic de ”la revedere” sau nu te-ar atinge prietenește, iar tu tânjești după tandrețe. Află de la psiholog cum să-ți provoci partenerul la mai mult romantism.

Află care este limbajul lui de iubire

Dacă partenerul tău este tandru doar când vrea sex, psihoterapeutul are câteva sfaturi pentru tine. Când vorbim ”despre exprimarea iubirii, nu toți ne gândim la același lucru”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin. ”Sunt diferite limbaje prin care oamenii își exprimă dragostea. Unele persoane pot înțelege să își exprime iubirea prin partea ei erotică și senzuală, alții prin gesturi tandre, dar și prin ascultarea  și înțelegerea partenerului, alții prin diferite servicii, alții prin cadouri, alții prin timpul și activitățile diverse petrecute împreună, etc.”, adaugă specialistul.

Citește și: Povești de viață: „Îl iubesc pe pacientul cãruia i-am salvat viața”

Lipsa ”genei romantice”

Dacă soțul tău este tandru doar când vrea sex, află că nu ești singura care trăiește asta. Ca majoritatea bărbaților, s-ar putea să ducă lipsă de ceva ce am putea numi „genă romantică”. Pur și simplu nu este născut pentru așa ceva. Nu înseamnă că trebuie să te resemnezi și să suferi în tăcere, dar ține cont de faptul că el s-ar putea să nu se simtă confortabil să fie tandru. S-ar putea gândi că nu este un comportament demn de un bărbat. Dacă făcea asta înainte, poate că acum stresul și obligațiile zilnice îl fac să fie mai distant. Ar fi bine să-i explici (calm și nu să îl cicălești) cât ți-ai dori să fiți din nou mai apropiați și cât de mult te-ar ajuta puțin romantism în relație.

Citește și: Dependenţa de Facebook te face să-ţi părăseşti partenerul

Tandru doar când vrea sex? Cum îi schimbi obiceiul

”Poate soțul asociază tandrețea cu sexul și nu consideră că în restul timpului este necesar să-și exprime astfel iubirea sau își manifestă afecțiunea în alte moduri. Evident, este clar că există și probleme majore de comunicare, dacă femeia nu poate găsi momentul și calea potrivită de a spune clar ce-și dorește, de a fi ascultată și înțeleasă în mod real”, spune psihoterapeutul.

Există persoane, mai ales bărbați, dar și femei, care nu se simt confortabil să fie atinși. Ar trebui să fie obișnuiți cu contactul fizic non-sexual. Unora li se poate părea ciudat sau inadecvat din cauza obiceiurilor din familia în care au crescut. Dacă nu și-au văzut niciodată părinții sărutându-se, ar putea considera că e ciudat sau chiar neadecvat să faceți voi asta în fața copiilor sau pe stradă. Este nevoie de comunicare și de exercițiu pentru a schimba aceste obiceiuri care distrug încrederea în cuplu. Bineînțeles, veți păstra cele mai pasionate momente doar pentru voi.

Citește și: Când este momentul să-i spui partenerului că îl iubești

Mici atingeri afectuoase

În unele cupluri în care el este tandru doar când vrea sex, momentele intime sunt foarte rare. Partenerii sunt poate foarte ocupați cu viața de zi cu zi. Așa că, orice mică atingere poate sugera că se dorește mai mult. În acest caz, poți fi tu cea care începe un anumit obicei, cum ar fi o sărutare scurtă de rămas bun sau o atingere prietenoasă ușoară în timpul mesei. El ar putea interpreta aceste gesturi și ca pe o invitație sau chiar ca pe un preludiu, dar oricum, va fi vorba de puțină tandrețe și în afara dormitorului și asta îți dorești, nu?

Este tandru doar când vrea sex? Ce e de făcut

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395”Ar fi de dorit să reconstruiți comunicarea, care este coloana vertebrală a unei relații. Poți începe prin gesturi calde de susținere și discuții pe temele alese de soț să refaci canalele de comunicare și încrederea. La momentul potrivit, poți aborda diferite teme. Fiecare va putea spune cum și-ar dori să experimenteze iubirea, ce să primească și cum, fără ca partenerul să se simtă jignit, inferior și să se pună în gardă, activând mecanisme de apărare. 

Pentru viitor este esențială menținerea unei comunicări sincere și reale, în care niciunul dintre voi să nu se simtă jignit, neînțeles, neascultat. Este o sarcină destul de grea, pentru că blocaje în comunicare pot să apară zilnic și ar fi util ca amândoi să înțelegeți acest lucru,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Sursa foto: 123rf.com