De multe ori, după căsătorie, ajungi să înfrunți realitatea. Așa ajung cei căsătoriți de un ani sau mai puțin să nu se mai înțeleagă. Înainte de nuntă, cei doi se concentrează pe restaurant, alte detalii ale ceremoniei și pe unde își vor petrece luna de miere. Mai puțini fac consiliere premaritală.

Așteptările nerealiste duc la deamăgire

Pe mulți realitatea de după căsătorie îi șochează. Așteptau altceva. Dar oare aveau așteptări realiste? Chiar și cei care stau de mult timp împreună (sau mai ales ei) ajung să fie dezamăgiți după căsătorie. Dacă până atunci cei doi se întreceau pe ei înșiși pentru a arăta că merită să stai lângă ei o viață, după nuntă s-au relaxat și încep ”să-și arate colții”. Ori așa au fost tot timpul, dar celălalt partener a vrut să vadă altceva la început.

Cele mai frumoase versete biblice despre căsătorie care îți pot fi de folos

De ce apar probleme

Dacă sunteți căsătoriți de un an și au început să apară probleme, nu trebuie să vă descurajați. Este normal să existe și momente mai grele și certuri. Poate unul dintre voi se întreabă dacă nu cumva a făcut o alegere greșită. De cele mai multe ori, nu sunt decât neînțelegerile normale care apar într-o relație. Ar trebui să vă concentrați, mai degrabă, pe rezolvarea lor decât să vă gândiți deja la divorț (cu excepția cazurilor de violență domestică).

De obicei, ne alegem parteneri care ne ajută să dăm ce este mai bun din noi. Totuși, traiul împreună ne provoacă și ajungem uneori să ne arătăm și latura întunecată. Nu ar trebui să fim dezamăgiți, ci să privim problemele care apar ca oportunități de a crește și a ne dezvolta.

13 adevăruri dure despre căsătorie

Sunteți căsătoriți de un an și nu vă mai înțelegeți. Ce e de făcut

Există câteva lucruri pe care le poți facee zi de zi, pentru a-l ajuta pe celălalt și pentru a trece peste problemele pe care le aveți:

 • Spuneți-vă unul altuia de ce v-ați ales unul pe celălalt.
  Ajutați-vă în ceea ce aveți de făcut fiecare.
  Încurajați-vă. Spuneți-vă unul altuia ceea ce observați că a făcut bine.
  Spuneți-vă lucurile pentru care sunteți recunoscător față de celălalt (nu doar ceea ce face, ci și ceea ce este)
 • Petreceți timp fără internet sau televizor. Faceți împreună lucruri care vă plac.
  Atingeți-vă, îmbrățișați-vă. Faceți dragoste. Este foarte importantă această parte dintr-o relație chiar și după ce sunteți de mai mult timp împreună.
 • Ascultați-vă unul pe celălalt și sprijiniți-vă atunci când vă este greu.
  Dați-vă mici cadouri fără o ocazie specială.
  Apărați-vă unul pe altul în fața celorlalți.

Citește și: Vrei o căsătorie fericită? Iată care sunt cele mai bune sfaturi

Sursa foto: 123rf.com