În prezent, mulți cred că dacă doi oameni se iubesc, nu mai este nevoie să mai treacă pe la primărie ca să-și ia un certificat de căsătorie. Ca urmare, numărul căsătoriilor a scăzut drastic, pe când numărul celor care doar coabitează este din ce în ce mai mare. Dar se pare că jurămintele de la biserică și certificatele de căsătorie țin, touși, familia unită, iar aceasta se traduce prin faptul că oferă un cămin mai stabil copiilor. Rezultatele studiului arată că:

  • dintre părinții care rămân împreună, 93% sunt căsătoriți;
  • 45% din adolescenții între 13 și 15 ani nu locuiesc cu ambii părinți;
  • nouă din zece copii ai căror părinți doar coabitau fără a fi căsătoriți i-au văzut despărțindu-se înainte ca să ajungă la vârsta adolescenței;

Cuplurile căsătorite au mai multe șanse de a rămâne împreună

Rezultatele studiului îl fac pe cercetătorul Harry Benson, citat de dailymail.co.uk să afirme că ”există o dovadă certă că părinții căsătoriți oferă un cămin mai stabil copiilor decât cei necăsătoriți”. Acesta prezice că, dintre copiii care se nasc în prezent, jumătate își vor vedea părinții despărțindu-se până să împlinească 16 ani, ceea ce pare să fie o statistică neagră. Dar, în ceea ce privește tinerii născuți în familii în care părinții nu sunt căsătoriți, lucrurile stau mult mai rău: doar patru dintr-o sută vor mai locui cu ambii părinți când vor împlini 16 ani.

Sursa foto: 123rf.com