Dar mamele care au partener implicat în creșterea copiilor ai putea crede că sunt la adăpost din punct de vedere financiar. Există doi adulți care au grijă de micuți. Însă studiul sociologic arată că nu este așa.

Mamele, principalul susținător financiar al familiei

Un studiu realizat în SUA la nivel național de către Pew Research Center a constatat că mamele sunt principalul sustinător al familiei în 40% din gospodăriile în care există copii minori. Anne Rorem, conducătoarea studiului realizat în Universitatea din Virginia, s-a concentrat asupra mamelor necăsătorite care traiesc in concubinaj, segment care a fost ignorat de studiul Pew.Rorem a observat ca studiul Pew a amestecat categorii care sunt în esență diferite: mamele singure și mame necăsătorite care traiesc in concubinaj.

Risc mai mare de sărăcie

Surprinzător, în comparație cu mamele care nu au partener, cele care traiesc în concubinaj au o probabilitate mai mare de a fi sub standardul național de sărăcie. Aceste standarde clasifică drept „sărace” 42% din mamele care traiesc în concubinaj și 37% din mamele singure. Majoritatea mamelor aflate într-o relație de concubinaj, în jur de 80%, sunt într-o relație în care niciunul dintre parteneri nu are studii superioare. În schimb, doar 41% din numărul mamelor singure nu au studii superioare. Rorem spune că, din acest studiu, se poate deduce că femeile cu mai puțină educație și cu un venit mai mic au o probabilitate mai mică de a se căsători cu partenerul cu care coabitează, iar această stare de fapt are un impact major asupra statutului financiar al familiei, ele având riscul cel mai mare de sărăcie.

Sursa foto: 123rf.com / itsmejust