În România, dacă s-ar face un astfel de sondaj, timpul liber de care beneficiază mamele ar fi, probabil, și mai puțin. Mersul la serviciu, supravegherea copiilor, temele pentru acasă și treaba din gospodărie le face pe mame să-și dedice mai puțin de o oră și jumătate pe săptămână îngrijirii proprii. În aceste rare momente în care se pot relaxa, femeile văd seriale, se uită la televizor din pat, citesc sau savurează în liniște o ceașcă de cafea.

51 % dintre mame, niciun minut timp liber

Programul încărcat al mamelor nu le lasă în unele zile pe 51 % dintre ele să nu aibă niciun minut liber pentru a se relaxa în cadrul unei zile. Trei sferturi dintre femeile care au fost intervievate declară că simt că viețile lor sunt dedicate în totalitate altor oameni și nu au deloc timp liber sau acesta este prea puțin pentru a se putea relaxa.

Studiul a scos la iveală și faptul că două treimi dintre femeile intervievate sunt de părere că treburile casnice nu sunt împărțite în mod egal între ele și partener și consideră actuala stare de fapt ca fiind nedreaptă.

Mamele iau asupra lor 78 % din treburile casnice

Când au fost întrebate ce anume fac în gospodărie, a reieșit că mamele iau asupra lor 78 % dintre treburile casnice. Și mai mult de jumătate nu au deloc timp pentru pasiunile lor. Și chiar atunci când au timp liber, trei sferturi au recunoscut că nu se pot relaxa. De fapt, majoritatea spun că îți petrec puținul timp liber pe care îl au planificând ce vor face ziua următoare.

Rareori, atunci când au puțin timp liber, femeile preferă să se refugieze în dormitor pentru a se odihni. În același timp, șapte din 10 femei au spus că partenerii lor au mai mult timp liber personal într-o săptămână normală.

Citește și:

Indemnizații mai mari pentru mamele cu cel puțin trei copii

Studiu: mamele care trăiesc în concubinaj au un risc financiar ridicat

Studiu: mamele cu mulți copii sunt mai eficiente la serviciu

Sursa foto: 123rf.com