Când stai cu socrii, pot apărea mici frecușuri sau chiar certuri mai mari. Contează și cum sunt ei, dar depinde de tine să te înțelegi bine cu ei. Află ce te sfătuiește psihologul să faci ca să nu existe conflicte.

Impune limite cu respect

Când stai cu socrii, de multe ori ei sunt prea băgăreți. Atunci când vrei să le impui anumite limite, vorbește-le cu respect. Nu ar trebui, în niciun caz, să aibă tot timpul o cheie de la casa voastră și să te trezești pe nepusă masă cu ei. ”Dacă sunt prea băgăcioși și tu îți dorești intimitate, ar fi bine să stabilești niște reguli clare. De exemplu, să sune înainte de a vizita, să nu vină înainte de o anumită oră etc. Vorbește despre aceste lucruri cu soțul tău. Dacă nu crezi că ești suficient de diplomată încât să le comunici fără să le rănești sentimentele, roagă-l pe fiul lor să le spună. De asemenea, poți avea un comportament anticipativ care să te scape de surprize neplăcute. De exemplu, sună-i din timp dacă aveți o seară cu alți musafiri și nu ți-ai dori să vină și ei”, te sfătuiește psihoterapeutul.

Când e bine să începi o discuție dificilă

Cum să eviți certurile atunci când stai cu socrii

Este important să ai un dialog cu socrii și să nu-l lași doar pe soțul tău să comunice cu ei. De asemenea, nu e cazul să te cerți cu bărbatul pentru anumite lucruri pe care ei le-au făcut. El nu este responsabil pentru părinții lui. Este bine ca amândoi să le mulțumiți pentru ajutorul real primit de la ei. Totodată, le puteți atrage atenția atunci când sunt anumite acțiuni pe care preferați să le faceți singuri. De exemplu, gătești cu plăcere și nu ai nevoie să-ți aducă mâncare, dar ai prefera să te ajute la călcatul rufelor. Este bine să le dai sentimentul că sunt utili. Neapărat trebuie să vadă că nu îi respingi. Comunică amabil cu ei. Evită certurile și totul va fi bine.”

Citește și: Cum să termini cu războiul noră – soacră

Sursa foto: 123rf.com