Pe lângă problemele de adaptare și financiare, apar și cele de cuplu când tu sau soțul tău plecați la muncă în străinătate. Ele sunt cauzate de distanță și de provocările despărțirii, fie ea și temporară. Citește despre cum poți avea o relație la distanță atunci când tu sau soțul tău plecați la muncă în străinătate și vă aflați la mii de kilometri depărtare unul de celălalt. În plus, documentează-te bine și află de ce ar trebui să ții cont când pleci la muncă în străinătate.

Tu sau soțul tău plecați la muncă în străinătate. Ce probleme pot apărea

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395Problema este că ”viețile voastre devin foarte diferite. Începeți să aveți alte probleme, alte mentalități, alte viziuni”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin. ”Comunicarea este mult mai anevoioasă. Nu mai este directă, ci artificială. Apar neîncrederea și gelozia. Alte probleme sunt: lipsa unei planificări și a unor activități comune, blocaje în relaționare. Nu mai sunteți pe aceeași lungime de undă, nu mai aveți despre ce să vorbiți etc.”, adaugă specialistul.

Citește și: Pleci la muncă în străinătate. Ce faci cu copilul?

Tu sau soțul tău plecați la muncă în străinătate. Remedii anti-gelozie

Dacă tu și partenerul tău sunteți în această situație, ”este util să vă concentrați pe valorile de bază, pe ce vă ține uniți, nu pe ce vă separă. Faceți planuri de viitor, pentru când veți fi din nou împreună. Concentrați-vă pe comunicare, pe empatie, pe lucru în echipă, chiar dacă nu sunteți unul lângă celălalt”, spune psihoterapeutul. Încrederea ar fi trebuit să fie o calitate de bază a căsniciei voastre și înainte de plecare. Altfel, vă amenință ”cutremurele” și chiar despărțirea. Ar fi bine să facă acest pas doar cei a căror relație a fost testată de-a lungul timpului. Astfel, veți putea fi siguri unul pe celălalt și nu va interveni gelozia nefondată.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com