Atunci când soțul și-a pierdut interesul pentru sex și nu mai vrea să aibă relații intime cu tine, te poți simți singură, neapreciată și părăsită. Totodată, atunci când tu ești în această situație, nu știi ce să mai faci să scapi de insistențele lui, fără a-l răni. Dacă îți dorești să rămâi cu el, trebuie să te gândești și cum să-l ții lângă tine, chiar dacă nu-i împlinești dorințele. Să știi că scăderea libidoului este o problemă foarte des întâlnită într-un cuplu.

Soțul și-a pierdut interesul pentru sex. Emoțiile negative pot fi cauza

Dacă amândoi erau înainte interesați de sex și acum doar unul este, s-ar putea să existe și alte probleme mai adânci. Dacă tu nu-ți mai dorești asta, poate că ești dezgustată, furioasă, tristă sau disprețuitoare. Aceste sentimente ar putea veni din alte aspecte ale vieții de cuplu. Emoțiile negative acumulate prin certuri, conflicte, lupte pentru putere, critici, apărări, etc. se intercalează cu celelalte planuri și inhibă dorința. ”Mai există posibilitatea ca la început unul dintre parteneri să fi mimat interesul sexual pentru a obține alte avantaje (afecțiune, bani, relații sociale, suport, interes, laude etc.). În timp, după ce a primit ce a dorit sau nu mai e interesat, nu mai vrea să mențină aparențele sau, pur și simplu, a obosit”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin

Citește și: De ce preferă jocurile video sexului?

Soțul și-a pierdut interesul pentru sex. Pot fi alte probleme în relație

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

”Sexul este o componentă importantă a unei relații”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin. Atunci când soțul și-a pierdut interesul pentru sex, acest lucru poate semnala o problemă în cuplu. ”Orice disfuncție apărută în acest domeniu reprezintă un simptom al unor alte probleme apărute în cuplu. Sigur că viața intimă are un anumit ritm care scade cu vârsta, problemele de sănătate etc. Totuși, doi parteneri aflați într-o căsnicie sănătoasă știu să o transforme și să o facă să fie una adecvată vârstei și etapei din viață în care sunt. De exemplu, chiar dacă locuiesc în orașe diferite o perioadă, pot să comunice și să țină vie flacăra sexuală”.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com