Soțul tău și cu tine aveți planuri de vacanță diferite. Planificarea vacanței = testul iubirii

În multe cazuri, planificarea unei vacanțe împreună ajunge să fie testul iubirii. Călătoriile pot fi nemaipomenit de romantice. Te gândești la luna de miere sau la plimbările sub clar de lună și pare suficient. Multe persoane singure călătoresc chiar pentru a-și găsi persoana potrivită pentru o relație. Totuși, pentru cei care și-au găsit deja jumătatea, alegerea locului unde își vor petrece concediul poate deveni o piatră de încercare.

Citește și: Ce își dorește soțul tău de la tine și nu știe cum să-ți ceară

Soțul tău și cu tine aveți planuri de vacanță diferite. Reflectă probleme în relație

Un sondaj alcătuit de o agenție de turism americană arată că cel puțin una din 12 persoane se ceartă cu partenerul în ce privește destinația concediului, iar un sfert dintre respondenți au fost de acord că diferențele de opinii în acest domeniu pot să ducă, în cele din urmă, la despărțire. Motivul pare un lucru neimportant, amuzant chiar, dar nu este.

Soțul tău și cu tine aveți planuri de vacanță diferite. Psihoterapeutul Tedy Creștin consideră că ”incapacitatea de a ajunge la o înțelegere reflectă probleme în căsnicie”. Dar ar putea să găsească ”un numitor comun prin comunicare, empatie, înțelegerea motivației și a punctului de vedere a celuilalt. Concentrați-vă pe găsirea soluțiilor, iar nu pe emoții. Există tehnici care ajută partenerii să se înțeleagă mai bine și să se accepte. Astfel, vor găsi soluții constructive pentru îmbunătățirea relației, în loc să fie blocați în ”tranșeele” propriilor opinii și să se critice fără întrerupere”, îndeamnă specialistul.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com