Soțul nu are un job stabil. Ori nu lucrează deloc…Stă pe internet și spune că-și caută un serviciu. Când găsește, nu stă prea mult pe acolo. Este dat afară sau pleacă el pentru că nu-i convin condițiile. În schimb, tu trebuie să tragi din greu pentru familie pentru că fără banii câștigați de tine nu vă descurcați…

Soțul nu are un job stabil. E mereu șomer și caută de lucru. Găsește ceva, apoi pierde serviciul și așa mai departe. Eu mă chiunui să plătesc ratele, întreținerea, să avem ce pune pe masă și-l mai întrețin și pe el”, se plângea o femeie. Este o perioadă grea și există mulți bărbați care nu reușesc să-și păstreze un loc de muncă. Pentru partenerele lor, este o situație greu de gestionat.

Citește și: De ce să ții cont când pleci la muncă în străinătate

Nu-l judeca

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395Dacă soțul nu are un job stabil, încearcă să nu-l judeci. Lipsa serviciului ”este o problemă complexă, importantă și sensibilă. De aceea, abordează cu tact acest subiect”, este de părere psihoterapeutul Tedy Creștin. ”Soțul este deja marcat de această situație. Se simte rușinat și umilit. Are o stimă de sine scăzută. Este complexat. Nu dorește să discute și să primească sfaturi. Nu are încredere în cei din jur. Pregătește-te cu răbdare să-i asculți problemele fără să-l judeci. Ascultă-l, înțelege-l și acceptă-l așa cum este. Nu este bine să-i dai sfaturi pentru că te poziționezi ca fiind superioară lui. Acest lucru îi provoacă rezistență și nu te va asculta de la bun început. Dacă relația este consolidată și el are încredere în tine, poți să-l întrebi ce soluții are și să-l susții în aplicarea lor”, te sfătuiește specialistul.

Citește și: De ce e bine să-ți schimbi jobul după 10 ani într-o singură companie?

Soțul nu are un job stabil. Cum să-l abordezi

Cauzele pentru care s-a ajuns la această situație pot fi multe. Poate că nu dorește să muncească și s-a obișnuit ca tu să-l întreții. Poate nu are încredere în forțele proprii. În acest caz, are mare nevoie de încurajare și de alte persoane care să certifice faptul că este capabil să facă ceva. Poate nu are o pregătire care să-l facă atractiv pe piața muncii. Există și bărbați care au proiecte fanteziste sau își doresc să facă lucruri care nu le aduc bani sau la care nu se pricep. Aici ar fi bine să-i „infuzezi” cu tact o doză mare de realism. Astfel, s-ar putea îndrepta către un domeniu la care se pricepe și care i-ar oferi un salariu decent. Totodată, este posibil să fie nevoie să mai renunțe la pretenții, să mai îndure un șef capricios sau să facă și ore suplimentare. Bineînțeles, trebuie să găsească un echilibru între a accepta condițiile de muncă și a nu se lăsa călcat în picioare.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com