Oare să fie chiar atât de inocentă relația lor sau e cazul să-ți faci griji că te va înșela cu acea colegă de serviciu? Poate ești printre femeile îngrijorate sau doar deranjate de faptul că soțul lor are o relație prea apropiată cu o colegă de serviciu.

Psihoterapeutul Tedy Creștin îți spune că acest lucru este normal – și îngrijorarea ta, dar și relația lor. Stau timp împreună și e normal să se apropie unul de celălalt, dar, totodată specialistul te și liniștește: ”statistic vorbind, majoritatea relațiilor de serviciu nu trec de limita platonică, dacă bărbatul are o căsnicie fericită, care îl împlinește”.

Relația cu tine, mai importantă decât cea cu o colegă de serviciu

Ajunge să petreacă multe ore alături de colegă, poate mai multe decât cu tine. Astfel, își vor povesti multe detalii chiar și din viața personală și se vor sfătui în anumite probleme. Specialistul te sfătuiește ”să ieși împreună cu cei de la el de la serviciu, pentru a te împrieteni și a ține legătura cu ei. De multe ori, astfel se clarifică temerile. Vei vedea că multe bănuieli sunt doar propriile tale sentimente de nesiguranță. Însă cel mai bun mod de a preveni problemele este ca voi să aveți o relație sănătoasă. Ar fi bine să faceți împreună lucruri variate, să ieșiți împreună, să vă faceți mici surprize, cadouri și să creați momente frumoase împreună. Mai ales, este important să vă ajutați unul pe celălalt să vă îndepliniți visele. Nu vă cicăliți și nu trăiți cu nostalgia unui trecut frumos, ci trăiți un prezent cât mai agreabil”.

Nu fi prea bănuitoare

Nu face greșeala de a deveni prea bănuitoare și de a încerca să-l controlezi. În loc să stai să-i verifici telefonul și emailul, în loc să stai să plângi imaginându-ți cine știe ce scenarii, trăiește-ți viața. Dacă ai timp liber, bucură-te de el urmându-ți hobby-urile, făcând sport, întâlnindu-te cu prietenele sau, pur și simplu, odihnindu-te. Vei fi mai atractivă pentru soțul tău dacă vei avea ce să-i povestești și vei fi mai relaxată. În plus, nu vei reuși să-ți determini bărbatul să fie fidel comportându-te ca un polițist. Din contră, chiar dacă inițial nu avea nicio intenție de a te înșela, s-ar putea ca, prin ceea ce faci, să-l îndepărtezi de tine sau chiar să-l arunci în brațele alteia.

Comunică sincer și autentic

”Dacă voi comunicați sincer și autentic, îți poți exprima temerile pe care le ai în legătură cu colega lui de serviciu. Arată-i că te deranjează relația prea apropiată cu o colegă de serviciu, dar într-un mod calm și discret. El, dacă ține cu adevărat la relația voastră, va găsi tactul necesar pentru a se distanța de ea. Până la urmă, cu tine împarte frumusețile și greutățile vieții.

Cealaltă este observatorul de pe margine. Oricât de frumos pare rolul ei, întotdeauna este mai ușor să comentezi, dacă nu ești implicat. O încercare de flirt cu o colegă de serviciu ”înțeleaptă” poate părea ceva secret, misterios și de dorit. Este ca o întoarcere la adolescență. Dar este greu să faci asta la maturitate. Oricum ar fi, crizele de gelozie, critica și reproșurile nu ajută la nimic. Din contră, ele erodează relația și îl împing la confesiuni către presupusa rivală, despre cât de nefericită a ajuns relația lui de acasă.”

Sursa foto: divorcesupport.about.com