Te întâlnești cu un bărbat căsătorit și el îți spune că va divorța și se va însura cu tine? Nu ar trebui să-l crezi. Doar o treime dintre soții care își înșală partenerele iau în considerare să le și părăsească pentru amante și mult mai puțini chiar fac asta, arată un studiu citat de mirror.co.uk.

Conform acestui studiu 88 % dintre amanți și amante speră că partenerii își vor părăsi soții sau soțiile pentru ei. Dar doar o treime dintre adulterini chiar se gândesc serios la asta și 13 % chiar divorțează. Cele mai multe astfel de povești de dragoste durează între 6 luni și doi-trei ani. 9 % durează 3-4 ani, iar doar 13 % trec peste 5 ani.

Soții care înșală vor doar să se distreze

Aproape trei sferturi dintr-un total de 3870 de persoane care au avut o astfel de relație au simțit că se află prinși într-un triunghi amoros și doar o treime au mărturisit că se gândeau să divorțeze pentru a se căsători cu amantul / amanta. Se pare că scopul acestor relații pentru cei care sunt căsătoriți sunt eliberarea de stres, puțină aventură și ieșirea din monotonie, însă nu își doresc cu adevărat să schimbe total starea de fapt. Ce mai arată studiul este că, de obicei, amanții au așteptări nerealiste, pe când soții care înșală știu de la început că relația respectivă este doar una pasageră.

Din rezultatele studiului

Ți-ai înșelat partenerul / partenera?

Nu – 58 %

Da – 42 %

Dacă da, cât a durat relația cu amantul/amanta?

  • O jumătate de an – 19 %

  • Nu mai mult de un an – 21 %

  • Între unul și doi ani – 23 %

  • Doi-trei ani – 15 %

  • Mai mult – 22 %

Ți-ai părăsit soțul / soția pentru amant / amantă?

Nu – 87 %

Da – 13 %

Sursa foto: 123rf.com / vgstudio