Tu, el, soacra: iată un „triunghi conjugal” cu laturi tăioase şi colţuri ascuţite. Mama lui împunge şi tu tragi ponoasele. Acesta este tratamentul de care ai parte când el este încă sub fusta mamei”. Azi o vorbă rea, mâine un reproş, poimâine supraveghere poliţienească şi, tot aşa, până când ea instituie la voi în casă „dictatura soacrei”. Ai ajuns la capătul răbdării şi nu mai ştii ce să faci pentru a avea parte de intimitate în cuplu? Atunci, nu mai sta pe gânduri, clar e timpul să „schimbi foaia”!

Cum îl scoți de ”sub fusta mamei”

Dacă soţul tău a fost tot timpul ”sub fusta mamei”, protejat întotdeauna de „furtunile” vieţii şi, cu alte cuvinte, a fost obişnuit cu „condiţii de seră”, nu este deloc de mirare că nu face nimic în viaţă decât cu acordul mamei şi, drept urmare, îi permite să se amestece în relaţia voastră de cuplu. Pune mâna pe foarfece şi taie cordonul ombilical. E timpul să-l eliberezi sub fusta mamei”. Ajută-l să descopere că ştie să ia decizii, nu-l critica şi nu-i întări dependenţa de mamă.

Învăţul are dezvăţ…

Nu trebuie să fii toată numai zâmbet şi miere, dacă nu eşti adepta infuziilor sentimentale şi nu încerca să-i faci ei pe plac, doar ca să nu-ţi superi partenerul. Dacă este convins că mereu numai „mami” are dreptate, nu îţi ascunde sentimentele de dezamăgire şi discutaţi serios despre rolurile voastre în relaţie. În fond, te-ai căsătorit cu el, nu cu mama lui. Explică-i că tu nu vei tolera tot acel adevărat „arsenal” de strategii de manipulare, pe care ea le foloseşte frecvent pentru a câştiga toată atenţia lui. În acest sens, negociaţi împreună limitele între care mama lui poate interveni în viaţa voastră de cuplu şi de familie. În plus, nu intra niciodată în conflict direct cu soacra, ci, mai degrabă, păstrează o notă maternă în relaţia cu soţul. Astfel, el va găsi la tine acest tip de afecţiune, de care are atât de multă nevoie.

„Câinii latră, caravana trece”

Dacă pătrundem în culisele gândirii mamei „ghimpe”, descoperim că aceasta „dospeşte” idei de genul: „băiatul meu este în siguranţă doar dacă sunt eu prin preajmă”, „oricum eu ştiu ce e cel mai bine pentru el” şi altele asemenea, din aceeaşi serie, însemnate cu ştampila posesivităţii. Tu „nu ai suficientă grijă de el”, „nu ştii să-i calci cum trebuie cămăşile”, „nu ştii să găteşti” şi se „sacrifică” ea pentru voi. Astfel, se justifică să rămână pe vezi sub fusta mamei”.

Ce poţi să faci să-l scoți de sub fusta mamei”?

Simplu, nu da niciodată impresia că „vrei să i-l furi” şi că ea va trece pe un plan secundar. Bătăliile de orgolii feminine nasc conflictele „monstru” şi nu vei face decât să o transformi în inamicul armoniei voastre conjugale. Nu lua în seamă reproşurile veninoase și învață să te înțelegi bine cu soacra.

Sursa foto: vancouverfamilymagazine.com