Este dificil să ai socrii vecini cu tine. Dacă te înțelegi bine cu ei, află că ești printre norocoase. Conform unui studiu al Universității Cambridge, trei din patru cupluri experimentează conflicte semnificative cu socrii. Cea mai dificilă relație este, după cum știm, cea dintre noră și soacră. Așa că ai nevoie de multă răbdare, tact și diplomație pentru a conviețui în armonie cu ei.

E normal să apară conflicte când ai socrii vecini cu tine

Una dintre cele mai întâlnite probleme atunci când ai socrii vecini cu tine, este că bătrânii vor să se impună și să vă conducă gospodăria, pe motiv că au mai multă experiență și știu ei mai bine. Totodată, mai ales mamele consideră că nicio fată nu este suficient de bună pentru bărbatul lor și atunci vor avea o atitudine critică față de tine. După ce apar copiii, vin și diferențele de puncte de vedere asupra educației. Coonflictul dintre generații își spune și el cuvântul. În plus, fiecare are o personalitate diferită și, de multe ori, este greu să conviețuim unii cu ceilalți.

Vă mutați cu socrii?

Avantaje și dezavantaje ca să ai socrii vecini cu tine

Faptul că socrii îți sunt vecini poate fi un avantaj, dar și un dezavantaj”, este părerea Psihoterapeut Cristina Radulescu Ionpsihoterapeutului Cristina Ion-Rădulescu. Bunicii pot avea grijă de copii. Pot uda florile atunci când plecați de acasă. Ți-ar putea aduce de mâncare atunci când nu ai timp să faci. Într-un cuvânt, pot fi un ajutor de apreciat. Disconfortul apare atunci când sunt prea intruzivi. Ar putea fi și cazul în care sunt bolnavi și au ei mai multă nevoie de ajutor”, spune specialistul. Dar, în această situație, trebuie să te gândești că l-au crescut pe soțul tău și ar fi de dorit ca, la rândul vostru, să-i ajutați. Totuși, dacă te depășește volumul de muncă, lasă-l pe fiul lor să facă mai mult, cere ajutorul altor rude sau, dacă vă permiteți, angajați pe cineva care să aibă grijă de ei, măcar o parte din timp.

Citește și: Cum să conviețuiești bine cu socrii

Sursa foto: 123rf.com