Socrii băgăreți au o opinie și își doresc să fie respectată în tot ce vă privește: de la ce casă să vă cumpărați sau nu, unde să lucrați, câți copii să faceți, până la cum să vă aranjați locuința… Dacă te regăsești în această situație, află cum le spui ”stop” și-ți impui și punctul tău de vedere, fără să rupi relațiile cu ei.

Când e în avantajul tău să ai socrii băgăreți

Psihoterapeut Cristina Radulescu IonO astfel de relație cu socrii poate avea deopotrivă avantaje, dar și dezavantaje”, observă psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu. Oricât ai vedea partea proastă, avantajele nu sunt nici ele de lepădat. În măsura în care tinerii sunt foarte ocupați, stau toată ziua la birou și nu dispun de timp, uneori nici de bani pentru a face totul singuri, niște părinți foarte săritori pot fi de foarte mare ajutor. Și știi cum se mai spune: ”calul de dar nu se caută la dinți”. Ești de multe ori nevoită să apelezi la ei, mai ales dacă sunt mai descurcăreți, dispun de mai mult timp liber sau au mai mulți bani. ”Acest lucru vine la pachet cu disconfortul intruziunii și al diminuării capacității de decizie al cuplului tânăr”, spune specialistul.

Stai cu socrii? Cum să te înțelegi bine cu ei!

Pune limite socrilor băgăreți

Socrii băgăreți ar trebui să știe că există anumite limite. De exemplu, atunci când vin în vizită ar trebui să sune înainte. Dacă răspunde soțul tău, el nu ar trebui să spună ”da” imediat, ci ”voi discuta cu soția și revin cu un telefon”. Ar trebui să procedezi la fel, dacă răspunzi tu la telefon. Lămurește-i că ar trebui să sune atunci când vin la voi, chiar dacă au cheia de la casa voastră. În niciun caz nu ar trebui să vină în lipsa voastră și să facă modificări în apartament, fără să vă spună dinainte și să aibă acordul vostru. Bineînțeles, vei discuta foarte politicos cu ei și-l vei lăsa mai mult pe bărbatul tău să vorbească. Vei fi foarte delicată și când abordezi problema cu soțul tău. Gândește-te că este vorba de părinții lui. În plus, nu te plânge absolut de orice. Alege trei lucruri pe care ai vrea să le schimbi în relația cu ei. Restul lasă-le pe mai târziu.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com