Nu îi răspunde la fel

Dacă într-adevăr ți se confirmă bănuiala că soacra vrea să vă despartă, atunci e clar că ai parte de război. Cel mai la îndemână este să-i răspunzi cu aceeași monedă: să țipi, să o ignori, să-i faci zile fripte sau să o pârăști soțului. Dar asta este ceea ce urmărește ea. Bărbatul tău este și fiul ei și foarte rar se va alia cu tine împotriva ei.

„Vorba dulce mult aduce”

Cea mai bună armă este să nu îi cânți în strună. Chiar dacă este foarte greu, încearcă să-ți păstrezi calmul și să îți vezi nestingherită de treburile tale. Ia ca pe o glumă răutățile ei și fii întotdeauna drăguță cu ea. Asta o va lăsa fără cuvinte. În cele mai multe cazuri, cu așa un „tratament” se va îmbuna și ea.

Vezi și părțile ei bune

Totodată, știi că într-un conflict amândouă taberele poartă o parte din vină, chiar dacă una mai puțin și alta mai mult. Încearcă să înțelegi și punctul ei de vedere. Poate uneori îți dă niște sfaturi bune pe care le poți folosi. Nu te grăbi să le respingi pentru că vin de la ea sau pentru că tonul ei nu a fost cel mai drăguț cu putință. Aceasta va adânci conflictul dintre voi. În schimb, dacă o vei aprecia, relația voastră s-ar putea îmbunătăți. Comunică sincer cu ea, spune-i și ce te deranjează pe tine, dar cu foarte mult tact.

Fă-ți soțul fericit și soacra te va iubi

Oricum, scopul tău este să-ți păstrezi căsnicia, iar dacă soțului tău îi este bine cu tine nu va lua seama la criticile pe care ți le aduce soacra și nici nu se va gândi să plece. Fă din casă o oază de liniște. Arată-i că îl iubești și că ești fericită cu el.

Sursa foto: 123rf.com